VM 2018: Dansk pligtsejr i rodet affære

- Foto: Bluelinemedia.dk

Danmark – Sydkorea 3–1 (0-0, 2-1, 1-0)

Danmark fik lørdag de tre points, som man kom for at hente mod Sydkorea. Meget mere positivt var der heller ikke at sige om kampen, som bestemt ikke vil gå over i historien, som værende hverken særligt velspillet eller underholdende.

Danmark mødte lørdag eftermiddag oprykkernationen Sydkorea, som har fået noget af en ilddåb her ved deres første A-VM, hvor sydkoreanerne har haft det ualmindeligt svært. Senest blev det i går til deres hidtil største nederlag i turneringen, da amerikanerne løb med en sejr på hele 13-1.

Selvom der altid har været og formentligt vil fortsætte med at være stor forskel på de bedste og de næstbedste hold ved A-VM, så hører det dog alligevel til sjældenhederne, at et hold indkasserer hele 13 mål i verdens fineste og stærkeste internationale ishockeyturnering.

For Danmarks vedkommende måtte det derfor også gælde, at alt andet end en sejr lørdag eftermiddag i Herning, ville være en enorm stor skuffelse. Sydkoreanerne har dog momentvis vist glimrende spil, de kom foran mod amerikanerne inden de gik helt i stå og også i første periode mod Canada gjorde man det faktisk udmærket.

Men for et stærkt dansk hold, ført an af profiler fra NHL og KHL, der synes en sejr alligevel at ligge i kortene. Sydkoreanerne har haft problemer med både tempoet og disciplinen igennem turneringen, så måske der igen var grundlagt for et dansk power play-mål eller to?

Målløs første periode uden gnist

Efter en ganske jævnbyrdig start på kampen, hvor sydkoreanerne jævnligt stak snuden frem i den danske zone, tegnede der sig efterhånden et billede, hvor danskerne kom mere og mere i puckbesiddelse.

Philip Larsen fik budt ind med det første reelle danske forsøg i det femte minut, men Matt Dalton kom i vejen i det sydkoreanske mål.

Et par minutter senere sendte Sydkoreas Jin Hui Ahn et sus gennem publikummet i Boxen, da han tæt under mål sendte et forsøg få centimeter forbi fjerneste stolpe.

Som man nærmede sig periodens halvvejsmærke satte danskerne sig til stadighed mere på begivenhederne, uden dog at være voldsomt dominerende. Det var som om, at man til tider spillede lidt nervøs. Man manglede den sidste timing i spillet og skulle måske lige vænne sig til, at man selv skulle skabe kampen.

Overordnet set var første periode da også lidet sindsoprivende og der var til tider koncentrationssvigt i det danske opspil, samt i forbindelse med spil i egen zone. Det virkede som om, at man hang sin hat lidt for meget på enkeltmandspræstationer, frem for at søge det samspil, som egentligt har fungeret så godt hidtil i turneringen.

Der blev fortsat spillet mest i den sydkoreanske zone, som man gik ind i periodens sidste minutter. Her tegnede Nicklas Jensen sig for et af de bedste danske forsøg, da han efter 17 minutter var tæt på at slå kapital af en sydkoreansk fejlpasning i egen zone. Også Mikkel Bødker og Philip Larsen forsøgte sig mod periodens slutning, men efter de første 20 minutter var stillingen fortsat 0-0.

Dansk forløsning i anden periode

Danmark fik chancen for at rulle power play-formationerne ud, da der var spillet et minut af anden periode. Don Ku Lee måtte til afkøling for en holding bag eget mål og presset på det sydkoreanske mål blev øget.

I det efterfølgende danske overtalsspil blev et par store muligheder overplaceret, inden Frans Nielsen satte en forløsende scoring ind til 1-0, netop som sydkoreanerne var blevet fuldtallige. Nielsen tog sagen i egen hånd, skar ind i banen og sendte et håndledsskud op i fjerneste hjørne. En scoring, der mindede om Nielsens åbningsmål mod Finland.

Minuttet efter fik Danmark en gylden chance for at øge føringen, da Nicklas Jensen og Jesper Jensen strøg af sted i et break away. Men desværre for danskerne, så tog Jesper Jensens afslutning stolpen og Sydkorea kunne vende spillet og slå kontra.

Få sekunder senere stod der 1-1, da sydkoreanernes Kisung Kim pludseligt stod helt alene inde foran Frederik Andersens mål, hvor han fik for meget plads og for lidt opmærksomhed fra den danske defensiv.

Efter syv minutters spil fik danskerne på ny chancen i power play, da Brock Radunske udisciplineret tog en udvisning for cross-checking foran det danske mål.

Men efterfølgende var ukoncentreret dansk spil i egen zone, lige ved at blive dyrt, da Young Jun Lee fik en gratis chance, men sendte pucken forbi et halvtomt mål. Der var i det hele taget ikke meget bid i det danske power play-spil ved denne lejlighed.

Da man havde rundet 12 minutter fik danskerne lidt mere ro i spillet og kontrol på kampen. Først forsøgte Nicklas Jensen at gå køkkenvejen på den sydkoreanske keeper Matt Dalton, der dog ikke lod sig overliste. Men efterfølgende bibeholdte Danmark presset og 15 sekunder senere var der atter jubel i Boxen, da Jesper Jensen tæt under mål klappede til pucken og udnyttede Oliver Bjorkstrands forarbejde, til igen at bringe Danmark i front. 2-1.

Med et par minutter tilbage af perioden fik Jesper Jensen Aabo raget en udvisning til sig for en interference. Situationen omkring udvisningen så lidt mystisk ud og Jensen Aabo så ud til at slå sig i situationen og Frederik Storm afsonede derfor udvisningens første del i slutningen af anden periode – men Jensen Aabo var tilbage i boksen fra starten af tredje periode, hvor han selv kunne afsone resten af straffen.

I det sydkoreanske power play måtte Frederik Andersen hive en stor redning op af hatten på det forsøg tæt under mål fra Chonghyun Lee. Men danskerne bevarede føringen på 2-1 forud for tredje periode.

Afmålt dansk begejstring

Sydkoreanerne lagde et højt pres fra starten af tredje periode. Man synes fast besluttede på at spille sin chance, nu hvor man for første gang under VM, reelt set var i nærheden af at kunne hente points.

Med Nichlas Jensen siddende ude for holding the stick efter fire minutter blev det sydkoreanske pres på Danmark intensiveret. Sydkorea leverede her glimrende overtalsspil og fik presset det danske box play og sendt Frederik Andersen ud i et par redninger.

Et par sydkoreanske udvisninger i sidste halvdel af perioden ødelagde dog lidt asiaternes muligheder for at komme tilbage i kampen og da Danmark bragte sig foran med 3-1 med små fire minutter tilbage, ja så så det for alvor svært ud for Sydkorea.

Det var Nichlas Hardt der her nettede for danskerne, da han tæt under må fik styret et oplæg fra Frans Nielsen ind bag Matt Dalton.

Med 2:25 igen forlangte træner Jim Paek en sydkoreansk time out og et minuts penge senere blev Matt Dalton erstattet med en ekstra markspiller i en sidste satsning.

Her fik Chonghyun Lee sendt et forsøg få centimeter forbi opstanderen, men det blev altså ved lige ved og næsten for sydkoreanerne, der dog gjorde en glimrende figur i dag, om end i en noget rodet og uskøn kamp, hvor det var småt med poleret spil og lækre detaljer.