VM 2018: Dansk landshold stolt af sine fans

© iShoot.dk

Danmark tabte 4-0 til USA lørdag aften, men det skal ikke ødelægge en ellers glimrende start på VM med sejr over Tyskland og god stemning i og omkring Boxen i Herning.

Det synes at være tankesættet hos den danske wing Nicklas Jensen, der er fuld af beundring over de mange tusinde fans, der støtter op om landsholdet i forbindelse med VM-kampene. Han har kun roser til overs for de rød-hvide supportere.

– Det har indtil videre været fantastisk at spille på hjemmebane. Fansene har været fantastiske. Vi håber, det fortsætter i resten af turneringen. Det giver os energi. Vi er stolte af at have dem til at støtte os, sagde Danmarks nummer 17 efter nederlaget til USA.

Rent sportsligt var der ikke udbytte lørdag i Boxen, men danskerne leverede en god fight, lød vurderingen.

– Det var en hård kamp. Vi vidste, at USA havde et stærkt hold. Jeg synes, vi kæmpede godt, og når først vi kommer bagud med et par mål til sådan et hold, bliver det svært. Men jeg føler, vi aldrig gav op. Vi spillede hockey i 60 minutter. Vi vidste, at vi skulle være aggressive og fysiske på dem. Hvis vi tog let på det, ville de køre os over, forklarede Nicklas Jensen.

Philip Larsen gav også ord på oplevelsen mod USA, og vanen tro havde han en fin analyse af begivenhederne.

– Jeg synes, vi kommer godt ud. Det kunne være fint, hvis vi kunne holde dem fra nogle af chancerne, men sådan er det ikke. De scorede med det samme, når vi var lidt åbne bagude, lød det.

– Jeg synes, Frederik stod en fantastisk kamp, han kunne ikke gøre det bedre. USA er skarpe, når de får chancerne. Vi vil gerne vinde hver eneste kamp uanset oddsene. Vi er konkurrencemennesker, så folk er bitre og frustrerede. Alt andet ville være forkert. Vi skaber chancer, men vi sætter dem bare ikke ind. Vi har en fem mod tre, og der skal vi helst score. Skal man slå USA, skal den sidde der.

Mads Christensen var ikke med mod USA som følge af en lower body-skade, og i løbet af matchen udgik Mathias Bau Hansen.

– Vi vil helst ikke miste spillere, men det er en fysisk sport. Vi håber på, de kan være med hurtigst muligt. Vi vil gerne rulle på alle mand i kampene, sagde Philip Larsen.