VM 2018: Canadisk pligtsejr sikrer tredjepladsen

- Foto: Bluelinemedia.dk

Canada – Tyskland 3–0 (1-0, 1-0, 1-0)

Canadierne gjorde ikke mere end det nødvendige, da de tirsdag eftermiddag sikrede sig tredjepladsen i gruppe B, efter en pligtsejr over Tyskland, som blev slået med 3-0 efter en relativt begivenhedsfattig kamp. Der venter nu canadierne en vanskelig opgave i kvartfinalen.

Canada og Tyskland mødtes tirsdag eftermiddag, til deres sidste gruppekamp ved dette års VM. Canadierne kunne med mindst to points sikre sig gruppens tredjeplads, for næsen af enten Danmark eller Letland, mens en tysk sejr i ordinær spilletid, ville give letterne eller danskerne mulighed for, at overhale Canada i tabellen.

Tyskland leverede senest en stor positiv overraskelse, da man i søndags formåede at slå Finland i overtiden. Anderledes negativ var overraskelsen for canadierne, da de i går satte point til mod Letland, men dog endte med at vinde i overtiden. Tyskerne havde udspillet deres rolle ved dette VM og havde ikke længere mulighed for at nå kvartfinalerne.

Første- og andenpladserne kunne ikke længere nås, da Finland og USA havde sat sig på dem; begge i øvrigt med 16 points.

Canadisk lynstart efter 20 sekunder

20 sekunder. Det var alt Connor McDavid og Ryan Nugent-Hopkins skulle bruge, før de havde splittet den tyske defensiv og sat Brayden Schenn perfekt op til afslutning lige midt i slottet. Her svigtede St. Louis-spilleren ikke, da han sikkert eksekverede og bragte Canada i front med 1-0. Niklas Treutle i det tyske mål var chanceløs.

Tyskerne blev, i kampens sjette minut, ramt af kampens første udvisning. Det var her Matthias Plachta, der måtte til afkøling for en interference.

I det canadiske overtalsspil, der fulgte i kølvandet på den tyske udvisning, havde kaptajn Connor McDavid en rigtigt god mulighed, for at fordoble den canadiske føring. Men helt alene med Treutle blev chancen brændt.

Tyskerne havde ikke meget at byde ind med rent offensivt. Man var fysisk overmatchet og havde det tydeligvis svært mod de stærke canadiere, der førte skudstatikken med 9-1 efter 11 minutters spil.

Mod periodens slutning kom Tyskland dog frem til et par muligheder i overtal, da Colton Parayko i det 18. minut måtte indkassere en udvisning for forsinkelse af spillet. Men Darcy Kuemper lod sig ikke overliste i det canadiske mål og stillingen var således fortsat 1-0 forud for anden periode.

Chancefattig anden periode med få højdepunkter

Der var ikke synderligt meget at berette om, i en relativ begivenhedsfattig anden periode, som dog var noget mere jævnbyrdig end første. Der var meget spil i midtzonen og som en naturlig konsekvens heraf kun et fåtal af målchancer.

Tyskernes Sebastian Uvira var tæt på med en god styring inde foran mål i det syvende minut, men forsøget gik desværre for tyskerne lige forbi.

Minuttet efter viste Ryan Nugent-Hopkins effektivitet fra øverste hylde, da han i modsatte ende resolut sendte et missil ind bag Treutle til canadisk føring på 2-0.

Igen i det 12. minut tilkom Nugent-Hopkins en stor mulighed, men tæt under mål blev forsøget overplaceret. Dermed stod der fortsat 2-0, da de to mandskaber gik ud til den anden periodepause.

Canadierne sejrede uden at overanstrenge sig

Der var ikke meget nyt under solen i tredje periode. Canadierne foldede sig stadig ikke rigtigt for alvor ud og det var tydeligt, at der reelt set intet var på spil for tyskerne.

Derfor havde kampen også generelt et lavt spændingsniveau, i mere end en forstand. Der var vist ingen der var i tvivl om, hvem der ville vinde, men man savnede i dén grad intensitet og nerve.

Som man nærmede sig periodens halvvejsmærke udbyggede canadierne ganske vist føringen til 3-0, da Joel Edmundson var gået med frem og sendte en pasning tilbage i banen til en fremadstormende Tyson Jost, der sikkert passerede Treutle i målet til kampens slutresultat 3-0.

Canadierne tager dermed tredjepladsen i gruppe B og der venter dem nu en svær opgave i kvartfinalen, hvor modstanderen bliver enten Sverige eller Rusland. Hvem det bliver ved vi først senere på aftenen, når netop Sverige og Rusland har krydset klinger i gruppefinalen i Royal Arena i København.