VM 2018: Canada skifter ud i VM-truppen

Foto: Bridget Samuels

Der er kun to en halv uge til VM i Danmark begynder, og de deltagende nationers trupper er så småt ved at falde på plads.

Canada meldte forleden ud, at 18 spillere havde sagt ja til at rejse til Danmark og forsøge at sikre ishockeyens moderland VM-titlen. En af de 18 spillere, St. Louis Blues-backen Vince Dunn, er dog blevet tvunget til at melde afbud, da en skade forhindrer ham i at spille mere i denne sæson.

Team Canada har imidlertid allerede tilsat et nyt navn til truppen. Der er tale om 28-årige Josh Bailey, som har fået sit helt store gennembrud i NHL i denne sæson og nu står til at få landsholdsdebut.

Josh Bailey har spillet fem kampe for Canada på U17-niveau, men har aldrig repræsenteret sit land tidligere. Det ser nu ud til at ske efter en forrygende sæson, hvor Bailey har lavet 71 point i 76 kampe for Islanders.

Det er særligt som oplægger, at Bailey har imponeret, da 53 af hans 71 point er assister. Han kan mulighed for at komme til at indgå i en ren Islanders-kæde ved VM, da New York-klubben også har fået udtaget Mathew Barzal, Anthony Beauvillier og Jordan Eberle samt backen Ryan Pulock.