VM 2018: Bødker og Hansen kan være med onsdag

Foto: Jan Korsgaard

Mikkel Bødker og Jannik Hansen meldte sig begge klar til at spille VM, efter at San Jose Sharks søndag blev slået ud af NHL-slutspillet, og nu er det officielt, at den danske duo kommer hjem.

Danmarks Ishockey Union oplyser tirsdag i en pressemeddelelse, at de to spillere har fået papirarbejdet og hurtigst muligt flyver mod Danmark, så de kan tilslutte sig landsholdet i Herning.

– Det er vores håb at både Jannik og Mikkel spiller mod Finland onsdag aften, men vi skal selvfølgelig lige tjekke deres tilstand efter den lange rejse, siger Danmarks Ishockey Unions sportschef Jesper Duus.

28-årige Mikkel Bødker kommer hjem og spiller sit femte VM for Danmark efter en sæson, hvor han i NHL-grundspillet lavede 37 point i 74 kampe. I slutspillet var Bødker fast inventar på San Joses hold, og her blev han noteret for et mål og fem assists i ti kampe.

32-årige Jannik Hansen har spillet seks VM-turneringer for Danmark, og med 37 VM-kampe på cv’et er det af de nuværende NHL-spillere kun Frans Nielsen, der har spillet flere VM-kampe end Hansen. Den arbejdsomme wing har haft en svær sæson i San Jose, hvor han kun fik spilletid i 46 grundspilskampe. Hansen kvitterede med 14 point, men kom slet ikke i kamp for klubben i slutspillet.

– Det er to solide offensive forstærkninger. Mikkel kommer i kampform, og er en yderst stærk mand at sætte ind i powerplay, mens Jannik kommer med sin store fysik og attitude. At han ikke har spillet så meget på det seneste, er jeg ikke urolig for. Han er en mester i at holde sig i gang, og han kommer topmotiveret til Danmark, siger Jesper Duus.

Jannik Hansen står uden kontrakt 1. juli, og her vil han formentlig se sig om efter en ny arbejdsgiver i NHL. Hansens kontraktstatus har dog ikke fået ham til at melde fra til den “once in lifetime”-oplevelse, som et VM på hjemmebane er for de danske spillere.

Det er ikke kun Danmark, der bliver forstærket efter San Joses slutspilsexit. Schweiz får den 21-årige forward Timo Meier til Danmark, hvor han støder til alpelandets trup.