VM 2018: Amerikansk power play sikrede pligtsejr

- Foto: Bluelinemedia.dk

USA – Tyskland 3–0 (0-0, 2-0, 1-0)

Tyskerne fulgte ganske godt med i første periode, mod den stærke amerikanske modstander. Men hele fem tyske udvisninger i anden periode blev udslagsgivende og tyskerne måtte kapitulere overfor det amerikanske power play, der på to minutter i anden periode reelt set afgjorde kampen.

Interessant eftermiddagsopgør i Herning, hvor de to store nationer USA og Tyskland krydsede klinger. Mens amerikanerne har fået en drømmestart på turneringen, med sejre over Danmark samt over Canada efter straffe, så har det haltet mere for de tyske OL-finalister, der må være skuffede efter kun at have hentet et point mod hhv. Danmark og Norge.

Tyskerne mangler ganske vist en kamp mod Sydkorea, men ellers så har man bestemt ikke et nemt slutprogram i den tyske lejr, hvor man efterhånden er tvunget til at få nogle flere points på kontoen, hvis man vil bevare håbet om et videre avancement.

Men det ville med garanti ikke blive nemt mandag eftermiddag, hvor man var oppe imod en stærk og velsmurt amerikansk maskine, der aldrig efterlod tvivl om udfaldet i kampen mod Danmark. Amerikanerne kunne med en sejr stjæle puljens førsteplads fra Finland, dog med en kamp mere spillet.

Amerikansk overtag i målløs første periode

Amerikanerne lagde godt fra land og tilkom da også en tidlig power play-mulighed, da Dennis Seidenberg måtte til afkøling allerede efter et minuts spil. Tyskerne formåede dog at holde amerikanerne fra fadet og trods et par nærgående forsøg, så kunne den tyske keeper Niklas Treutle ånde lettet op

Alex Debrincat bød ind med amerikanernes hidtil bedste mulighed efter syv minutters spil, men afslutningen manglede lige det sidste, for at kunne true Treutle for alvor.

Som man nærmede sig periodens halvvejsmærke var det fortsat amerikanerne der var i teten rent spillemæssigt. Man var spilstyrende i midtzonen og gjorde det svært for tyskerne, at få et etableret angrebsspil til at glide.

Leon Draisaitl fik bragt sveden frem på de amerikanske pander minuttet efter, da han far en spids vinkel kun lige manglede de sidste marginaler, for at kunne bringe tyskerne i front.

Minuttet efter var det Cam Atkinson, der tvang Treutle ud i en redning af de helt store, da han modtog en fornem tværpasning og klappede til pucken tæt under mål. Men den tyske keeper fik på mirakuløs vis sat staven på og afværgede for tyskerne. Fremragende redning.

Kampen var i det hele taget ganske livlig på dette tidspunkt og amerikanerne begyndte efterhånden at blotte sig lidt bagtil, hvilket tyskerne ikke var sende til at udnytte, til at bryde igennem til et par chancer. Så selvom amerikanerne stadig var mest på pucken, så var der skam gode muligheder i begge ender.

Trods en amerikansk udvisning et par minutter før pausen, så blev der dog ikke scoret i den ellers generelt ganske underholdende første periode.

Udvisninger kostede tyskerne dyrt i anden periode

Hele fem tyske udvisninger i anden periode var mere end hvad tyskerne kunne klare. Man overlevede ganske vist det første amerikanske power play og Treutle fik også afværget en friløber til Colin White fire minutter inde i perioden, men derfra fik tyskerne det utroligt svært og en stor del af problemerne var selvforskyldte, da man tog alt for mange dumme udvisninger og bl.a. gav amerikanerne chancen i fem mod tre i over et minut.

Her slog den amerikanske kaptajn og superstjerne Patrick Kane til, netop som tyskerne fik deres fjerde spiller med på isen igen. Amerikanerne spillede pucken godt rundt og den endte altså til sidst ude ved Kane, der afsluttede betænkningsløst fra en spids vinkel. 1-0 til USA var en realitet.

Et par minutter senere var den så gal igen. Ny tysk udvisning og nyt amerikansk overtalsmål. Denne gang var det Derek Ryan, der tæt under mål let kunne bringer amerikanerne i front med to.

En skudstatistik på 12-1 knapt halvvejs gennem anden periode fortalte historien om den totale amerikanske dominans.

De tyske supportere virkede ikke særligt imponerede af dommernes vurderinger, men mod slutningen af perioden fik de mange tyskere lidt håb, da det nu var amerikanerne, der rendte ind i to udvisninger med kort interval.

Men trods 1:22 i spil fem mod tre, så formåede tyskerne ikke at omsætte den store mulighed til scoring. Faktisk var amerikanerne tættere på på et 3-0-mål, end tyskerne var på en reducering, da Dylan Larkin fik chancen på et break away, mens amerikanerne stadig var i undertal.

Amerikanerne lukkede og slukkede i tredje periode

Amerikanerne flyttede spillet længere frem på isen fra starten af tredje periode, i jagten på en reducering. Men trods et par kæmpe store muligheder, så var det Keith Kinkaid og USA der trak det længste strå.

Sølset forsvarsspil af tyskerne kostede 3-0-målet. Alex Debrincat fik let spil og kunne lukke og slukke kampen tæt under mål med eftermiddagens sidste scoring.