VM 2018: A-landsholdets sæsonprogram er klar

Foto: Jan Korsgaard

Det danske landshold står foran den mest spændende sæson nogensinde.

VM 2018 venter forude, og som bekendt er det ikke blot et helt almindeligt VM, der venter, men en turnering på hjemmebane i Herning og København.

VM begynder 4. maj, og det forventes, at den endelige spilleplan ligger klar inden længe.

Danmark spiller som bekendt hjemme i Herning, og opvarmningsprogrammet frem mod turneringen er nu offentliggjort – dog endnu i udetaljeret form – på ishockey.dk.

Opskriften frem mod VM bliver der ikke lavet om på, for Danmark er som altid med i Euro Hockey Challenge, hvor 12 europæiske nationer på skift mødes og varmer op mod VM.

Det har i denne omgang givet Danmark et par rigtig spændende opvarmningsmodstandere på hjemmebane.

For op mod VM kommer Sverige og Tyskland på besøg til et par dobbeltarrangementer, og det danske landshold skal til Hviderusland og Frankrig for at teste sig. Det giver i alt otte landskampe i april og maj frem mod selve VM.

I løbet af sæsonen deltager Danmark i to turneringer. I november gælder det en tur til Østrig, der sidste sæson rykkede op i den bedste VM-gruppe. Her møder Danmark værterne, Norge og Sydkorea.

I en februarturnering på hjemmebane – spillested endnu ukendt – gælder det hjemmekampe mod Østrig, Letland og Frankrig og dermed møder Danmark altså lutter A-nationer op til VM 2018.

Her programmet i overblik:

  • Firenationers-turnering i Østrig i november (Østrig, Norge, Sydkorea)
  • Firenationers-turnering i Danmark i februar (Østrig, Frankrig, Letland)
  • Uge 14 – To udekampe i Frankrig
  • Uge 15 – To hjemmekampe mod Sverige
  • Uge 16 – To udekampe i Hviderusland
  • Uge 17 – To hjemmekampe mod Tyskland
  • VM 4.-20. maj i Danmark