Virtala-brødrene skifter til den italienske liga

Foto: Jan Korsgaard

To af de mest markante importspillere i de seneste sæsoner, Gentofte-angriberne Teemu og Marko Virtala, er tabt for den danske Metal Liga. De to brødre har efter to sæsoner i Gentofte besluttet sig for at skifte til italiensk ishockey, hvor de skal spille for Val Pusteria, der spiller i den internationale Alps Hockey League. 

Alps Hockey League tæller hold fra Italien, Slovenien og Østrig og er ganske solid “næstbedste række” i forhold til Erste Bank Eishockey Liga (EBEL), som dominerer på de kanter. 

Val Pusteria – eller Pustertal, som holdes kaldes af den store tysk-talende befolkning i området – er ved at bygge et nyt mandskab op efter flere sæsoner med den samme stamme, og i den proces har træner Petri Mattila altså hentet Virtala-brødrene, som han ifølge klubbens hjemmeside kender som spillere med stort lederskab. 

Den egenskab kan man knapt benægte, når man har set de to dygtige brødre agere for Gentofte, hvor de virkelig har været “signaturspillere”.

Teemu Virtala nåede 70 ligakampe og 67 point for Gentofte, mens brormand Marko spillede 111 kampe og lavede 89 point for Stars.