Vilde Hvidovre måtte nøjes efter straffeslag i Herning

Foto: Jan Korsgaard

Herning Blue Fox – Hvidovre Fighters: 4-3 (0-0)(3-0)(0-3)(1-0)

Traditionen tro var der igen hockey mellem jul og nytår på¨Kvik Hockey Arena, og selvom kasseren i Herning næppe frydede sig over valget af modstander var der alligevel pænt fremmøde på lægterne. 2018, ganske kuriøst, tilskuere kunne trisse ud i kulden efter en vild slutspurt af Hvidovre, som næsten havde fortjent mere end det ene point efter den sene udligning.

Allerede efter små 30 sekunder var det ved at gå galt for gæsterne. Adam Carnestad lagde en sjusket puck på tværs af zonen og Branden Gracel fik frit løb ned mod Niklas Lundström.

Canadieren. der ellers plejer at byde publikum på lækkerier valgte den direkte afslutning, og set i bakspejlet kunne han nok have udfordret svenskeren istedet.

En ny fejl fra gæsternes defensiv blev hurtigt opsnappet af Lasse Lassen der havde 100-kamps jubilaren, Sebastian Ruders, fri foran mål valgte at gå køkkenvejen. Skidt beslutning af Lassen i den situation.

Hvidovre levede mest på kontra og netop en omstilling ført igennem af kaptajnen, Victor Björkung, blev gæsterne for alvor farlige. Svenskeren sendte skiven snert forbi stolpen.

Herning var gennemgående farligst i første periode og i powerplay nærmede rævene sig igen. En tværpasning fra Lassen til Markus Jensen tvang Lundström ud i en flot sideforflytning, og kort efter kunne Fighters i stedet prøve lykken i powerplay. Her savnede Blue Fox Anders Poulsen og altså en nøglefigur i netop boxplay.

Manglende skarphed betød dog at Ahonen aldrig for alvor blev testet, og Blue Fox fik hurtigt flyttet spillet op i den anden ende da Branden Gracel igen kom ind på isen. Gennmgående havde rævene svært ved at åbne helt op for en kompakt boks fra gæsterne og uden de helt store åbne målchancer måtte holdene skøjte til pause uden scoringer.

Den vikarierende kaptajn viste vejen
Blue Fox åbnede anden periode i powerplay fra start, og så lykkedes det endelig at passere Lundström. En ellers fremragende pasning fra Riku Pitkanen blev af dommerne skønnet sparket i mål af Markus Jensen, men rævene tog deres hævn sekunder senere. Ludvig Adamsen leverede nemlig sit første point for Blue Fox, da han var manden bag det skud som Lasse Lassen rettede i mål til 1-0.

Efter scoringen vovede Hvidovre sig længere frem på isen, og det resulterede i flere afslutninger på Ari Ahonen. Tættest på var Oliver Olsson der måtte se Ahonen redde med det yderste af gribehandsken. Alligevel blev det også 2-0 til Blue Fox da Jan Dalecky, som i øvrigt bliver bedre og bedre, kunne sætte bladet på pasningen fra Markus Jensen tæt under mål.

Thomas Andersen sled sig fri og måtte standses med ulovlige midler. Armen røg i vejret hos dommerne men spillet fortsatte. I seks mod fem kørte Blue Fox tålmodigt pucken rundt indtil Eetu Vento stod med masser af tid og plads i en god position midt for mål. Med samme træfsikkerhed som sin gamle far, Jouni Vento, satte han usvigelig sikkert pucken op i målhjørnet til 3-0.

Meget symptomatisk for Hvidovres aften i Herning fik københavnernes kaptajn Victor Björkung på ny en stor chance. Ahonen var ude af position og pasningen så god ud, men desværre for svenskeren og gæsterne fik han kun slået et gevaldigt hul i luften. Som om det ikke var nok gentog seancen sig kort efter – denne gang havde Magnus Povlsen frit mål men fik ej heller ram på pucken.

Vanvittige Hvidovre skabte dejavu
Selvom måltavlen viste at kampen på ingen måder var afgjort virkede det alligevel som en umulig opgave for Hvidovre at vende billedet og få point med hjem fra heden. Dels var Herning i kontrol med kampen – dels synes gæsterne ikke at have de rette værktøjer denne aften. Chancerne lod vente på sig i begge ender mens haluret langsomt tikkede videre.

Oliver Persson måtte bøje sig for Ahonen der gjorde vinklen snæver, men finnen kom igen på arbejde kort efter. Igen var selvsamme Persson på spil og han kunne ikke komme meget tættere på scoring en den afslutning med baghånden som Ahonen kun lige fik vippet over målet.

Det lignede noget nær gæsternes sidste mulighed i kampen, men ej heller i powerplay lykkedes det altså for svenskeren.

Christian Silfver var tæt på at lukke kampen definitivt i powerplay, men han måtte se sit velplacerede håndledsskud prelle af på stolpen. Victor Björkung fik dog sin egen personlige hævn kort inden slutfløjt, da han ligesom Eetu Ventu satte pucken helt op i hjørnet. Og så var der ellers dømt dejavu på Kvik Hockey Arena.

Senest Hvidovre var på besøg var man umådelig tæt på et usandsynligt comeback, og da Erik Lundvald smækkede pucken i samme hjørne som gæsternes kaptajn stod der nu pludselig 3-2 på måltavlen. Vild spænding ud af ingenting og time-out Herning. Denne gang lykkedes missionen til gengæld for gæsterne, da Victor Björkung med sin anden scoring i kampen sendte udligningen i kassen.

Blue Fox slog totalt op i banen og de kunne takke Ari Ahonen for at det endte med point denne aften. Finnen diskede op med en smuk redning på Adam Carnestad. Dermed skulle der overtid til og tre mod tre er altid seværdigt. Tobias Dyk og en holdkammerat var alene igennem med Ahonen, og førstnævnte måtte se sit forsøg reddet af stolpen.

Der måtte således straffeslag til før pointene kunne fordeles, og her var Toni Kallela den eneste målscorer.