Vigtig sejr til Pirates over Rungsted – slutspillet tættere på

Foto: Jan Korsgaard

Aalborg Pirates – Rungsted Seier Capitals 6-3 (2-1, 2-1, 2-1) 2435 tilskuere var taget i Gigantium for at støtte Pirates frem mod en vigtig sejr over Rungsted Seier Capital, og de gik ikke forgæves, for nordjyderne fik maksimalt udbytte af kampen.

Tre point på kontoen og et nederlag til Gentofte gav Aalborg et godt udgangspunkt før tirsdagens gyser i Gentofte. Tilskuerne var vidner til en kamp, hvor der blev fightet hele kampen, og spillet var i perioder rigtig godt, men i de sidste seks-syv minutter var det mere defensivt og rå fight, der bragte hjemmeholdets sejr i hus.

Aalborg Pirates var uden Lasse Jul Korsgaard grundet skade som den eneste spiller til kampen. Kristian Kodal var tilbage på holdet, og de seks spillere, der havde hjulpet U20-holdet med at kvalificere sig til U20 DM var også med på holdet, og spillede dermed deres kamp nummer fire på fire dage.

Hos Rungsted var der næsten fuldt hold til kampen, hvor kun Tuomas Santavuori manglede i startopstillingen.

Aalborg kom bedst ud i de første 20 minutter og lagde pres på Sebastian Feuk, der havde fået genvalg til trods for, at han havde lukket seks mål ind i kampen mod Gentofte i fredags. Rungsted sad en del i udvisningsboksen, og det endte Aalborg med at udnytte til at føre efter første periode.

Lars Lundin bragte Aalborg foran efter små syv minutter, da han sendte et hurtigt håndledsskud afsted mod mål, og Feuk var chanceløs på målet.

På målet blev svenske Alexander Collberg, der startede sæsonen i 1. division, noteret for sit første point i Pirates-trøjen. Føringen var dog en kort fornøjelse for hjemmeholdet, da Nikolaj Rosenthal var hurtigst over en hoppende puck foran Lundell, hvor backerne ikke tidsnok fik clearet pucken.

Rungsted endte med at komme to mand i undertal, da først Anders Grönlund fik udvisning for tripping, og mens der var den afventende udvisning, endte Rungsted med at sende en ekstra mand på isen, således at de var seks mand.

Det powerplay udnyttede Aalborg til at komme foran med 2-1, da to spillere for Rungsted satsede alt ved banden, og Aalborg var  tre mod en foran mål, hvor Olle Liss fik trukket bukserne af Feuk og scorede sikkert.

Den midterste periode blev taktisk, og ingen af holdene gav de store chancer til hinanden.

Det var tydeligt, at det næste mål ville give et boost til det ene af holdene.

Aalborg kom på 3-1, da Jeppe Jul sendte pucken i mål, og det blev fejret med en hilsen i stil med Washington Capitals’, Alexander Oviechkin med honnør ud til tilskuerne.

Den store føring holdt kun i et lille minut, da Morten Green, fra bag mållinien, sendte pucken ind på skøjterne af Marcus Lundell, hvor den gled i mål. Det satte en lille dæmper på stemningen i hallen, men Alexander Collberg, fik stemningen til at eksplodere, da han scorede sit første mål i Pirates-trøjen til 4-2. Stillingen efter anden periode.

Aalborg fik en fantastisk start på 3. periode, da Schiestel ikke fik kontrol over pucken, som Romans Semjonovs samlede op og sendte op i hjørnet uden chance for Feuk i målet.

Det lagde en lille dæmper på Aalborg, der begyndte at spille mere defensivt. Aalborg fik også en del udvisninger i perioden, hvor Rungsted naturligt nok fik et større overtag i kampen.

Rungsted fik også reduceret i powerplay, da Erik Hjalmarsson fik styret pucken tæt under mål. Aalborg havde ellers næsten afværget et powerplay og længe været tre mod fem.

Foran 5-3 bakkede Aalborg, spillede meget mere defensivt og overlod pucken til Rungsted, hvilket sandsynligvis ikke behagede Jens Nielsen i boksen. Der var mere vilje i Rungsted, der satsede hele butikken med to minutter igen og tog sin timeout.

Rungsted fik lagt et godt pres på Aalborgmålet, men Lars Lundin scorede i stedet i det tomme mål til 6-3.

Lars Lundin åbnede og lukkede festen i Aalborg, og spillede generelt en stærk kamp for Aalborg. Men også Alexander Collberg, der startede sæsonen i 1. division, men blev hevet op på eliten grundet skader og gjorde en god figur med to point og Aalborgs game winning goal.