VIDEO: Stanley Cup-mestrene besøgte Obama

Som traditionen foreskriver, resulterer et mesterskab i en af de store amerikanske sportsligaer i et besøg hos præsidenten i Det Hvide Hus. Stanley Cup-vinderne fra Pittsburgh Penguins var torsdag et smut forbi Barack Obama.

Det var en veloplagt Obama, der tog imod de forsvarende NHL-mestre. USA’s 44. præsident havde masser af overskud og fyrede flere sjove bemærkninger af i sin tale til spillerne og Penguins’ stab.

– Vi er her for at fejre en ekstraordinær bedrift. Phil Kessel har vundet en Stanley Cup-titel, sagde Barack Obama, som også undrede sig over, at NHL’s Presidents’ Trophy ikke var den mest eftertragtede titel af dem alle.

Barack Obama fremhævede desuden en række af de spillere, der var blandt nøglerne til Pittsburghs succes i sidste sæson.

Pittsburgh Penguins var senest på besøg i Det Hvide Hus i 2009. Dengang var Barack Obama i gang med sit første år som præsident. Nu er klubben tilbage syv år senere, og det bliver sidste gang, Obama tager imod, da hans præsidentperiode jo som bekendt snart ender.

– Meget har ændret sig siden da. Tilbage i 2009 matchede mit hår mere farven på pucken end på isen, konstaterede Barack Obama tørt.

Se hele Barack Obamas tale til Stanley Cup-vinderne her: