Video: Penguins holdt stand og tog serieføring

Pittsburgh Penguins hev en vigtig 3-2-sejr i land, da de mandag spillede den første hjemmekamp i slutspilsserien mod Washington Capitals. Sejren betyder, at pingvinerne nu fører med 2-1 i serien mod grundspilsvinderne.

Den unge Penguins-målmand Matt Murray spillede en af sine helt store kampe i sin endnu spæde NHL-karriere, og det blev afgørende på en aften, hvor Capitals formåede at sende hele 49 skud på mål. Det var dog værterne, der var mest effektive, og derfor formåede Pittsburgh at vinde, selvom gæsterne dominerede.

Pittsburgh fik en fremragende start på opgøret, da Patric Hörnqvist bragte dem foran med 1-0 efter seks et halvt minuts spil. 61 sekunder senere øgede Tom Kühnhackl til 2-0, og i slutningen af anden periode blev det 3-0 ved Carl Hagelin. De tre europæere gav altså Penguins et forspring, som var lige nøjagtig stort nok.

Gæsterne fik nemlig vist tænder i tredje periode, hvor Alexander Ovechkin efter otte minutters spil endelig fik hul på Matt Murray. Den næste Washington-reducering lod dog vente på sig og kom først med 56 sekunder igen, hvor Justin Williams satte pucken i nettet.

Tættere på udligningen kom Capitals ikke, og så kunne Pittsburgh-spillerne juble over en vigtig sejr, som giver dem en 2-1-føring i serien. Matt Murray var uden tvivl kampens spiller, og Washington-spillerne skal nok have fundet en måde at nedbryde ham på, hvis ikke de skal komme i problemer igen i kamp fire, som spilles onsdag.

Se højdepunkter fra kampen her: