Video: Ovechkin scorede sit NHL-mål nummer 500

Foto: Bridget Samuels

Alexander Ovechkin storspillede og rundede en stor milepæl i NHL, da Washington Capitals søndag gennemtævede Ottawa Senators med hele 7-1 i kampen mellem de to hovedstadshold.

Washington førte allerede med 4-1, da Alexander Ovechkin i slutningen af anden periode slog til for 500. gang i sin NHL-karriere. Russeren satte pucken i nettet i powerplay og nåede dermed 500 scoringer i verdens bedste ishockeyliga. Ovechkin skulle kun bruge 801 kampe for at nå milepælen, og dermed har han gjort det som den femtehurtigste nogensinde.

– Det er et specielt øjeblik. Det er dejligt at være i den kategori. Det er virkelig svært at score i denne liga lige nu, systemmæssigt… Hvis du når 30 mål, 35 mål, så er du heldig. Uden mine holdkammeraters hjælp, uden det system, vi spiller, er det virkelig svært at gøre, sagde Alexander Ovechkin efter kampen ifølge NHL.com.

Det er kun Wayne Gretzky (575 kampe), Mario Lemieux (605 kampe), Mike Bossy (647 kampe) og Brett Hull (693 kampe), der har nået de 500 NHL-scoringer hurtigere end Alexander Ovechkin, hvilket understreger russerens klasse. Washington-stjernen fejrede da også lige milepælen ved at score mål nummer 501 i NHL i tredje periode.

Her slog Ovechkin hjemmeholdets sejr på 7-1 fast, og Washington satte dermed en tyk streg under, at holdet er NHL’s stærkeste mandskab i denne sæson – i hvert fald indtil videre.

Se Ovechkin score sit NHL-mål nummer 500 her: