Video: Oshie-hattrick sikrede Capitals sejren i overtid

Foto: Bridget Samuels

Der har været talt meget om duellen mellem Alexander Ovechkin og Sidney Crosby forud for serien mellem Washington Capitals og Pittsburgh Penguins, men da den første kamp torsdag blev spillet, var det en anden spiller, der stjal showet.

Washington-forwarden T.J. Oshie spillede en blændende kamp og sørgede med tre scoringer for, at hjemmeholdet kunne lade sig hylde som sejrsherre på isen i Verizon Center. Oshie afgjorde kampen ni et halvt minut inde i overtiden, hvor han scorede til resultatet 4-3.

Capitals’ spillere og fans blev dog holdt på pinebænken i fire minutter. Dommerne skulle nemlig bruge en del tid på at se T.J. Oshies overtidsscoring igennem for at sikre sig, at pucken rent faktisk havde krydset mållinjen. Til sidst blev målet anerkendt, og Washington kom foran med 1-0 i serien.

Det kunne ellers være gået begge veje i den første kamp i serien, der er blevet kaldt den moralske finale. André Burakovsky bragte værterne foran i første periode, men Ben Lovejoy og Evgeni Malkin svarede igen for gæsterne med to scoringer på 57 sekunder midt i anden periode.

T.J. Oshie svarede igen kort efter, og det blev starten på en fantastisk aften for den 29-årige amerikaner, som sendte Capitals på 3-2 i begyndelsen af tredje periode. Nick Bonino har leveret et hav af assister for Penguins i årets slutspil, men midt i tredje periode fik han scoret sit første slutspilsmål og udlignede til 3-3.

Det var også stillingen efter 60 minutter, så kampen gik i overtid, hvor Oshie blev helten for hjemmeholdet. Hattene regnede ned over isen, mens Capitals-spillerne jublede over at have taget føringen i serien, som fortsætter lørdag, hvor kamp to spilles i Washington.

Se højdepunkter fra torsdagens tætte kamp her: