Video: Oliver Bjorkstrand med TO mål i sin anden NHL-kamp

Oliver Bjorkstrand skulle kun bruge to NHL-kampe til at vise sin målnæse. I sin anden kamp i nat scorede unge Bjorkstrand imponerende TO mål i Columbus Blue Jackets’ 6-3-sejr over New Jersey Devils. Det betød, at danskeren blev kåret som kampens first star.

En vild nat for Bjorkstrand  og overskriften på Blue Jackets’ hjemmeside kunne naturligvis ikke være andet end “Strand and Deliver” en overskrift hentydende til det gamle superhit med Adam Ant “Stand and Deliver”.

Bjorkstrand scorede endda kampens afgørende mål, da han satte 4-3-målet efter en situation, hvor Columbus pressede hårdt og fik erobret pucken. I den næste bølge af angreb fik danskeren en hurtig pasning fra Cody Goloubef, som han smækkede ind fra kort hold. Der var spillet 41:23 minutter.

Oliver Bjorkstrand viste allerede, da han begyndte som senior i en ung alder i Herning, at han har den samme målnæse som sin far Todd Bjorkstrand, der som bekendt er den mest scorede spiller i historien i den bedste danske liga.

Så derfor er det ikke forkert at kalde Oliver Bjorkstrands andet mål for “en klassisk Bjorkstrand”. Ikke meget plads, et velplaceret skud og kasse. Målmand hos New Jersey, Yann Danis, så måske ikke alt for godt ud, men det var Columbus og Bjorkstrand helt ligeglade med. Endnu en dansker har meldt sig ind i NHL, og mon ikke de 15:24 minutter på is og næsten fire minutter i powerplay var nok til at overbevise coach Tortorella om, at danskeren skal have et par chancer mere i “The Show”?

Her Bjorkstrands mål nummer to i nat:

Danskeren noterede sig i øvrigt for to hits, seks skud og +2 i plus/minus-statistikken.