Video: Nielsen-assist i straffeslagsnederlag

Frans Nielsen og hans New York Islanders ligger lige nu rigtig fornuftigt til i Eastern Conference tabellen, i forhold til slutspillet, i nat mødte de på udebane et af de hold, der slås for at komme med i slutspillet, Pittsburgh Penguins. Penguins ligger også over slutspilsstregen og efter nattens sejr, er de nu fire points fra den mindre flatterende niendeplads som giver sommerferie.

Opgøret i mellem de to metropolitan division-rivaler havde en snært at slutspilsstemning over sig. Islanders noterede sig for hele 46 hits i løbet af kampen, og prøvede at dominere kampen på den fysiske måde. Det var dog hjemmeholdet der bragt sig foran da Brian Dumoulin smed en puck på mål, som Chris Kunitz fik sat sin stav på, dirigerede i mål. Sidney Crosby noterede sig en assist på målet, hvilket giver ham minimum et point i ni kampe i streg.

Frans Nielsen havde i anden periode et par gode muligheder, for at få udlignet, men den sidste skarphed og heldet svigtede danskeren. Han var derimod på pletten i slutningen af tredje periode, i et Islanders-powerplay, hvor en Nielsen afslutning blev blokeret og Kyle Okposo kunne samle den løse puck op og chippe den i mål, over en liggende Marc-Andre Fleury til en sen udligning, der gav begge hold et point hver.

I overtids perioden var John Tavares i de døende sekunder centimeter fra at sikre Islanders ekstra pointet, men Fleury i kassen var på plads.

I straffeslags konkurrencen, var Penguins stjerneback Kris Letang den eneste til at score og dermed sikre hjemmeholdet det ekstra point. Penguins ligner et hold der skal spille slutspil, men intet er afgjort endnu.

Frans Nielsen med over 20 minutters istid, tre skud på mål og altså en assist. Det blev til 0 i plus/minus statistikken, og kun 47% vundne faceoffs.

Du kan se højdepunkter og Nielsens assist nedenfor:

Lars Eller sidder stadig ude med en skade hos Montreal Canadiens, der i nat tabte med 4-1 på hjemmebane til Florida Panthers. Canadiens må endeligt have opgivet muligheden for at komme i slutspillet og nu gælder det om at komme så hæderligt ud af den sidste del af sæsonen, som muligt. Panthers fik mål fra fire forskellige spillere i kampen, og bliver uden tvivl et spændende bekendtskab i slutspillet.