Video: Masser af istid til Eller i nyt nederlag

Foto: Bridget Samuels

Lars Eller satte et betydeligt aftryk på onsdagens Winter Classic-forsmag mellem Montreal Canadiens og Boston Bruins, men en god kamp fra danskeren var ikke nok til at sikre canadierne sejren.

Boston Bruins vandt rivalopgøret mod Canadiens med 3-1 på tre scoringer i tredje periode. Dermed tabte Montreal sin tredje kamp i træk, og det skadesplagede mandskab risikerer snart at måtte afgive førstepladsen i Eastern Conference til Washington Capitals, som kun er et enkelt point efter Lars Eller og kompagni.

Lars Eller havde fået en nye kædekammerater i Montreals andenkæde før opgøret mod Bruins. Danskeren spillede venstrewing i en kæde med Tomas Plekanec som center og Paul Byron på højrewing. Det var netop denne kæde, der scorede kampens første mål, da Plekanec fandt Byron, som fik slået pucken i Boston-nettet.

Eller fik hele 19 minutter og 50 sekunder på isen i opgøret. Han var inde i både powerplay og boxplay, og netop i et powerplay blev Lars Eller ufrivilligt del i Bostons 1-1-mål. Små otte minutter inde i tredje periode lykkedes det nemlig Bruins-svenskeren Loui Eriksson at udligne med et undertalsmål.

Eriksson fik en friløber mod Montreal-målet, og den var han ikke sen til at udnytte. Chancen opstod efter en fejl fra hjemmeholdets backer i Bostons zone. Jeff Petry spillede pucken på tværs til backkollega P.K. Subban, som hårdt presset forsøgte at slå den videre til Lars Eller. Boston-backen Zdeno Chara kom imellem og sendte Eriksson afsted i en kontra.

Kort efter bragte Landon Ferraro gæsterne i front, inden Patrice Bergeron med lidt over seks minutter igen gav Boston en 3-1-føring, som Canadiens aldrig fik modsvaret. Boston vandt dermed holdenes sidste indbyrdes opgør før årets Winter Classic-kamp, hvor de to ærkerivaler 1. januar mødes under åben himmel.

Se højdepunkter fra kampen her: