Video: Mål og assist fra Jannik Hansen i målfest

Jannik Hansen fik både lavet sit tiende mål og sin tiende assist i denne sæson, da Vancouver Canucks og Florida Panthers søndag holdt lidt af en målfest i det sydøstlige USA.

Kampen endte 5-4 til Florida Panthers efter en straffeslagsafgørelse, hvor finske Aleksander Barkov blev matchvinder for hjemmeholdet. Panthers’ sejr i den målrige affære betyder, at holdet rykker over slutspilsstregen i Eastern Conference.

Jannik Hansen startede festen i Florida, da han bragte Vancouver foran med 1-0 efter seks et halvt minuts spil af første periode. I første omgang blev scoringen krediteret Alex Biega, men der var ikke den store tvivl om, at Jannik Hansen havde sidste stav på pucken, før den strøg ind bag Roberto Luongo i Florida-målet.

Se Jannik Hansen styre pucken ind bag den tidligere Canucks-målmand her:

Første periode sluttede 2-2 efter scoringer fra Panthers-veteranerne Shawn Thornton og Jaromir Jagr samt Canucks’ Sven Bärtschi. Jagrs powerplaymål i slutningen af perioden var tjekkens NHL-mål nummer 732, og han passerede dermed Marcel Dionne på listen over alletiders mest scorende NHL-spillere.

Jaromir Jagr er nu alene på fjerdepladsen på den fornemme liste, som selvfølgelig toppes af Wayne Gretzky, der scorede 894 mål i verdens stærkeste ishockeyliga. De øvrige spillere, der ligger foran den 43-årige tjekke er Gordie Howe og Brett Hull, som har scoret henholdsvis 801 og 741 mål. Hull skulle altså være inden for rækkevidde for Jagr allerede i denne sæson.

Florida og Vancouver nettede også to gange hver i anden periode af søndagens kamp. Jannik Hansen stod for oplægget til Daniel Sedins 4-4-scoring, da de to kædekammerater slap afsted sammen i en to mod en-situation. Danskeren fandt svenskeren helt blank ved modsatte stolpe og målfarlige Sedin sendte stensikkert pucken i nettet.

Se scoringen her:

Både tredje periode og den efterfølgende overtid endte uden mål. Jannik Hansen pådrog sig en udvisning 14 sekunder overtiden var forbi, men det fik ingen betydning for kampens udfald. I shootouten var Panthers skarpest. Hjemmeholdet vandt efter to scoringer på tre forsøg. Vancouver fik kun pucken i nettet en enkelt gang.

Jannik Hansen spillede 17 minutter og 31 sekunder for Canucks. Han leverede en flot kamp, hvor han med et skud på mål, et hit, to point og +1 var Vancouvers bedste. Derfor blev Hansen også kåret til kampens third star.

– Det var et vundet point, ikke et tabt point. Sådan ser vi på det. Vi kæmpede os tilbage nogle gange og ydede en god indsats, sagde den danske målscorer efter kampen ifølge Vancouver Canucks’ Twitter-profil.

Se Aleksander Barkov afgøre kampen her: