Video: Lille pingvin stjal showet på Broadway

Pittsburgh Penguins’ mindste spiller blev den store helt for dem, da de vandt søndagens svære udekamp mod New York Rangers i legendariske Madison Square Garden.

23-årige Conor Sheary har i denne sæson fundet vej til den store scene, og i søndagens tidlige storkamp i New York nettede den 173 centimeter høje wing to gange for Pittsburgh Penguins i en 5-3-sejr over New York Rangers. Den lille, ikke-draftede amerikaner kunne efterfølgende lade sig hylde af holdkammeraterne som kampens spiller.

Sejren var ekstremt vigtig for Pittsburgh, som kæmper hårdt for at holde fast i den wildcard-plads, de i øjeblikket sidder på i Eastern Conference. Med søndagens sejr har pingvinerne nu et forspring på fire point ned til Philadelphia Flyers, som ligger lige under slutspilsstregen. Flyers har dog en kamp i baghånden i forhold til Penguins.

Pittsburgh meldte lørdag ud, at stjernecenteren Evgeni Malkin er ude i seks til otte uger. Pingvinerne er dog heldige også at råde over ishockeysportens allerstørste stjerne i form af canadiske Sidney Crosby, som lavede både et mål og en assist i kampen mod Rangers.

Hjemmeholdet kom bedst fra land, men Pittsburgh kom først på tavlen i første periode, som endte 1-1. I anden periode scorede Conor Sheary sine to mål, og selvom Derick Brassard også nettede for værterne i midterperioden, førte gæsterne med 3-2 før de sidste 20 minutter.

Penguins har i denne sæson været helt fantastiske til at forsvare føringer i tredje periode, og det lykkedes dem da også at vinde søndagens kamp på trods af, at Ryan McDonagh faktisk fik udlignet for Rangers. Matt Cullen scorede sejrsmålet med ni minutter igen, før Crosby lukkede i slutfasen.

Pittsburgh har således vundet alle de 29 kampe i sæsonen, hvor de er gået ind til tredje periode med en føring i ryggen.

Se Conor Shearys to scoringer her: