Video: Lecavaliers NHL-karriere er forbi

Foto: Bridget Samuels

Los Angeles Kings blev fredag sendt ud af slutspillet. Dermed er holdets sæson forbi, og det samme er Vincent Lecavaliers NHL-karriere. Canadieren, som har sat sit præg på NHL i de seneste 18 år, ventes at lægge skøjterne på hylden.

Han har spillet 1212 NHL-kampe, lavet 949 point, vundet Stanley Cup-trofæet og World Cup-guld, og han har opført sig som en sand gentleman igennem hele sin karriere. Nu er det forbi. Vincent Lecavalier kan tænke tilbage på en stor karriere, som sluttede fredag aften i Staples Center, hvor Los Angeles Kings blev sendt på sommerferie af San Jose Sharks.

Lecavalier blev i januar tradet fra Philadelphia Flyers til Los Angeles Kings. Målet for ham var igen at sætte et aftryk i NHL, vinde Stanley Cup-trofæet og herefter lade sig pensionere. Det midterste led i canadierens plan gik ikke i opfyldelse, men det lever Vincent Lecavalier nok trods alt med, når først den umiddelbare skuffelse over fredagens nederlag lægger sig.

Da Lecavalier blev tradet til Kings, indvilligede han i at stoppe sin karriere efter denne sæson. Derfor er karrierestoppet nu en realitet, og hyldesterne er allerede begyndt at flyve i den 36-årige forwards retning.

Vincent Lecavalier har været kendt for altid at opføre sig pænt. Det er ikke givet, at talent både kommer til udtryk på og uden for isen, men Lecavalier formåede at være en stjerne begge steder. Spillemæssigt oplevede han en nedtur, da han i 2013 skiftede til Philadelphia Flyers efter 14 sæsoner i Tampa Bay Lightning, som valgte ham med førstevalget i 1998-draften.

Motivationen mistede den store canadier dog aldrig. Han ville tilbage og være en faktor i NHL igen, og det nåede han at blive for Los Angeles Kings i den sidste halvdel af denne sæson, hvilket dette indslag fra Sportsnet fortæller meget fint. Happy retirement, Vinny!