Video: Jannik Hansen scorede og blev kampens spiller i sæsonafslutning

Jannik Hansen har haft en fantastisk sæson for Vancouver Canucks, og derfor var det også en passende vis, han afsluttede den på. Hansen scorede og blev kåret til first star, da Canucks gik på sommerferie med en sejr.

Vancouver vandt på hjemmebane med 4-3 over Edmonton Oilers efter en lang straffeslagskonkurrence. Hele 14 straffeslag måtte der til, før Emerson Etem sikrede Canucks sejren. Undervejs i shootouten havde holdene scoret på skift, men til sidst slog Etem til, efter at Patrick Maroon havde misset for Oilers.

Jannik Hansen forsøgte sig også i straffeslagskonkurrencen, men her måtte han se sig afvist af Edmontons målmand Cam Talbot. Hansen havde til gengæld vist sig eftertrykkeligt frem i den ordinære spilletid, hvor han scorede sit 22. sæsonmål og efterfølgende blev kåret til opgørets first star.

Hansen scorede til 3-2 med fire minutter tilbage af kampen, da han modtog pucken ved gæsternes blå linje og efterfølgende drev gæk med Cam Talbot, som var chanceløs efter for den skarpe dansker.

Se målet her:

Jannik Hansen fik 17:30 minutters istid i kampen, hvor han noterede sig for tre skud på mål. Hansen spillede så overbevisende, at han blev kåret til kampens spiller, selvom eksempelvis Emerson Etem med en scoring i den ordinære kamp og i straffeslagskonkurrencen havde endnu større betydning for kampens udfald. Det fortæller noget om, hvor iøjnefaldende og vigtig den rutinerede dansker er for Vancouver.

30-årige Hansen nåede at samle 22 mål og 16 assists sammen i 67 kampe i sæsonen. Han passerede ikke sin personlige rekord på 39 point i en sæson, men med tanke på, at Hansen har misset 15 kampe i løbet af sæsonen, er det et virkelig flot pointantal, han har præsteret.

Selvom Vancouver lørdag afsluttede NHL-sæsonen, så har Jannik Hansen formentlig ikke købt en flybillet med retning mod en sandstrand i de kommende måneder. Den 30-årige wing ventes nemlig at tilslutte sig landstræner Janne Karlssons VM-trup, og med Hansens fremragende form in mente, vil det være en stor forstærkning for Danmark at få hjem.