Video: Jannik Hansen kom op på 20 sæsonmål og blev kampens spiller

Jannik Hansen spillede en fremragende kamp og fik lavet sine første point siden sin månedlange skadespause. Den danske wing noterede sig både for et mål og en assist og blev kampens spiller, da Vancouver Canucks brød sin lange nederlagsstime.

Canucks hentede en overraskende 4-2-sejr på udebane mod San Jose Sharks, og dermed fik det canadiske hold endelig gjort en ende på den stime af nederlag, som var nået op på ni kampe. Jannik Hansen var afgørende for, at Vancouver ikke tabte sin tiende kamp i træk.

Den 30-årige dansker spillede en sin femte kamp, siden han vendte tilbage fra en ribbensskade, som næsten holdt ham ude i en måned. Hansens første point efter comebacket kom allerede et minut og ni sekunder efter første faceoff. Her lagde han op til Daniel Sedins hurtige føringsmål, hvor svenskeren fulgte op på en afslutning fra danskeren.

Se målet her:

Assisten var dog langt fra det eneste højdepunkt i kampen for Jannik Hansen. Med fem minutter tilbage af tredje periode afgjorde den rutinerede dansker på egen hånd kampen for Canucks. Hansen opfangede en løs puck i egen zone og tog så turen op ad isen for til sidst at banke gummiskiven i nettet bag Sharks’ sagesløse målmand Martin Jones.

Se den fremragende scoring her:

Målet betød, at Jannik Hansen nåede op på 20 mål i sæsonen. Hansen har forlængst passeret sin hidtidige rekord på 16 sæsonmål, men det var alligevel ganske specielt for ham at nå de 20 scoringer. Det udtalte han sig om før torsdagens kamp.

– Efter sæsonen eller om nogle år, så er det dejligt at kunne sige, at du scorede 20 mål i ligaen. Når du ser tilbage, så er det dejligt at have nået disse milepæle, sagde Jannik Hansen ifølge The Vancouver Sun.

Jannik Hansen nåede ikke bare sin milepæl i torsdagens kamp. Han blev også kampafgørende og kunne fortjent lade sig hylde som kampens first star efter et opgør, hvor han noterede sig for et mål, en assist, to skud på mål, to udvisningsminutter og +2 på bare 14 minutter og 24 sekunders istid.

Ganske enkelt en klassekamp af den rutinerede wing, som Danmarks landstræner Janne Karlsson nok håber på at få med til VM i Rusland i næste måned. Der er dog endnu ikke meldt noget ud i forhold til, om Canucks giver Hansen lov til at rejse til VM, og om Hansen selv ønsker at spille for landsholdet.