Video: Hansen sejrede i kamp nummer 500

Jannik Hansen rundede en stor og flot milepæl onsdag aften, da han spillede sin grundspilskamp nummer 500 i NHL. Hansen fejrede kampjubilæet ved sammen med holdkammeraterne fra Vancouver Canucks at besejre New York Rangers med 2-1.

29-årige Hansen har spillet en vigtig rolle på Vancouver-holdet i denne sæson, hvor han har erobret pladsen som højrewing i holdets førstekæde. Her er han i selskab med Sedin-tvillingerne, og i onsdagens kamp mod Rangers kom Jannik Hansen da også i fokus, da Canucks scorede det afgørende mål.

Midt i tredje periode satte Daniel Sedin værternes andet mål i kassen til en Canucks-føring på 2-1. Jannik Hansen havde i situationen taget opstilling foran Rangers’ mål, og efter scoringen ønskede den tidligere Vancouver-træner Alain Vigneault, som nu huserer på Rangers’ trænerbænk, at få scoringen set igennem.

Rangers-spillerne appellere for, at Jannik Hansen lavede goalie interference på newyorkernes målmandsstjerne Henrik Lundqvist, men efter at have set situationen igennem på video, vurderede dommerne ikke, at der var grundlag for Rangers’ protest, og målet fik derfor lov at stå. Du kan se scoringen her:

Jannik Hansen fik et plus på kontoen ved at være inde på målet, og han endte derfor opgøret med +1 i plus/minus-regnskabet, hvor han med sine +9 for sæsonen ligger blandt de 30 bedste spillere i NHL målt på dette parameter. Hansen fik et kvarter på isen i sin jubilæumskamp, hvor han ikke blev noteret for nogle skud på mål.

Hansen er den anden dansker i historien, som når 500 grundspilskampe i NHL. Den første var Frans Nielsen, som har spillet 554 grundspilskampe i verdens stærkeste ishockeyliga.

Alle tre scoringer i Vancouvers sejr over New York Rangers blev sat ind i tredje periode. Du kan se alle højdepunkter fra det tætte opgør her: