Video: Hansen helt og skurk i vigtig sejr

Jannik Hansen blev fredag noteret for sit 18. point i sæsonen, da han lavede en assist i Vancouver Canucks’ udekamp mod Detroit Red Wings. I straffeslagskonkurrencen havde den danske wing chancen for at sikre Canucks sejren, men her missede han.

Heldigvis for Hansen blev hans brændte straffeslag ikke afgørende. Vancouver-målmand Ryan Miller afviste nemlig de efterfølgende forsøg fra Detroit-spillerne, og i shootoutens syvende runde sikrede Linden Vey det canadiske mandskab en vigtig 4-3-sejr.

Se Hansens missede straffeslag her:

Sejren holder Canucks inde i slutspilskampen i Western Conference, hvor fem hold lige nu er i indædt kamp om anden- og tredjepladsen i Pacific Division. Begge disse pladser giver adgang til slutspillet, og med fredagens sejr deler Vancouver tredjepladsen i divisionen med Calgary Flames.

Jannik Hansen var med til at sætte Vancouver i gang i den svære udekamp mod Detroit, da han sidst i første periode satte Jared McCann op til 1-0-scoringen. Hansen sendte pucken i endebanden fra midtzonen, og McCann fik samlet den op og sat i nettet bag Jimmy Howard.

Se scoringen og Hansens lidt atypiske assist her:

Vancouver havde rystet sine kæder før opgøret, fordi den svenske centerstjerne Henrik Sedin sad ude med en skade. Det betød, at 19-årige Jared McCann var ny center i Vancouvers førstekæde, hvor han havde Daniel Sedin og Jannik Hansen som sine rutinerede wings.

Jannik Hansen spillede 18 minutter og 14 sekunder, havde tre skud på mål og var +1 i plus/minus-statistikken.

Canucks var foran i størstedelen af kampen, men et minut og syv sekunder før tid fik Henrik Zetterberg udlignet til 3-3, og han sendte dermed kampen i forlængelse, hvor Vancouver altså vandt efter en lang straffeslagskonkurrence.

Se højdepunkter fra kampen her: