Video: Getzlaf lagde op til fem mål i Ducks-sejr

Foto: Bridget Samuels

Canadiske Ryan Getzlaf var i hopla tirsdag aften i Honda Center, hvor han med sine fem assists var hovedmanden bag Anaheim Ducks’ 5-3-sejr over Calgary Flames.

Danske Frederik Andersen var syg, og han havde derfor overladt målet til russiske Anton Khudobin. Russeren fik dog kun små 11 minutter mellem stolperne, før hans aften var forbi. Calgary Flames passerede nemlig Khudobin to gange på bare fem skud, og så blev russeren erstattet med John Gibson, som Ducks havde kaldt op fra AHL, da det lå fast, at Frederik Andersen ikke kunne spille.

22-årige Gibson kom ind og fik sat en stopper for gæsternes offensiv. Det amerikanske stortalent reddede 19 af de 20 skud, han blev præsenteret for. John Gibson spillede således en vigtig rolle for Anaheim, men det var holdets offensive profiler, som trak flest overskrifter tirsdag aften.

Corey Perry og Rickard Rakell scorede begge to gange for ænderne, som også fik Ryan Kesler på måltavlen for anden gang i sæsonen, da han i kampens sidste sekund lukkede til 5-3 i tomt mål. Ryan Getzlaf fik en assist på samtlige scoringer og blev kampens spiller. Pointene fra Getzlaf er vigtige for Ducks, for holdet har i denne sæson vundet alle de kampe, hvor canadieren har lavet point.

Det var 21. gang i træk, at Anaheim slog Calgary på hjemmebane. Flames har ikke vundet i Honda Center siden 19. januar 2004, og holdet får først chancen for at gøre det igen 21. februar næste år, hvor Calgary igen gæster Anaheim. På det tidspunkt vil Flames altså ikke have vundet i Honda Center i mere end 12 år.

Se højdepunkter fra Ryan Getzlafs store assist-show her: