VIDEO: Filmen om Bob Proberts vilde liv er på vej

Bob Probert er en historiens vildeste “enforcers” i NHL. Han hærgede ligaen med sin mildt sagt aggressive spillestil op gennem 80’erne og 90’erne for Detroit og Chicago og havde udenfor banen svære problemer med et alkohol- og stofmisbrug, som også bragte en voldsom aggressivitet ind i spillet.

Probert, født i 1965, døde da han kollapsede på en båd i St. Louis i 2010. 

Nu kommer en film om Bob Probert, “Tough Guy”, som handler om Proberts år i NHL. Den er lavet af Geordie Day i samarbejde med Bob Proberts enke, Dani. Filmen har premiere 14. december og fortæller om enforcerens karriere. Han nåede at spille over 1000 kampe i NHL og kom på Clarence Campbell Conference All Star Team i sæsonen 1987/88. 

I sin karriere deltog han i hele 246 slagsmål, og den kommende dokumentar er på sin vis frygtet, eftersom NHL formentlig helst ikke vil have Proberts – og sandsynligvis også mange andre spilleres i den periode – livsstil op til overfladen. Det er eksplosivt stof. 

Ishockeydokumentaren indeholder kommentarer fra blandt andre personligheder som Proberts “Bruise Brother” Joe Kocur, Tie Domi, Don Cherry, Jeremy Roenick, Chris Chelios, Petr Klima, Marty McSorley og vises på Canadas Superchannel i første omgang. 

Her er filmens trailer, der giver et lille indblik i dens indhold – og Proberts vilde liv på og udenfor isen: