Video: Crosby blev matchvinder i storkamp

Foto: Bridget Samuels

Formstærke Pittsburgh Penguins skulle søndag forsøge at hente yderligere ind på New York Rangers i jagten på andenpladsen i Metropolitan Division, og det lykkedes pingvinerne, som vandt klubbernes indbyrdes møde med 3-2 på en overtidsscoring af Sidney Crosby.

New York Rangers var foran både 1-0 og 2-1 hjemme i Madison Square Garden, men i begge tilfælde fik Pittsburgh Penguins udlignet. Eric Staal scorede begge mål for Rangers, mens Matt Cullen og Phil Kessel kom på måltavlen for gæsterne i den ordinære spilletid.

I overtiden blev superstjernen Sidney Crosby den helt store helt for Pittsburgh, da han sikrede sit hold den ottende sejr i ni kampe med et halvt minut tilbage af overtidsperioden. Kris Letang sendte et skud afsted fra distancen og Crosby stod foran mål og styrede pucken forbi hjemmeholdets målmand Henrik Lundqvist.

Pittsburgh hentede med overtidssejren i den direkte duel mod Rangers yderligere et point på newyorkerne, som nu for alvor kan mærke pingvinernes ånde i nakken. Rangers fører med tre point ned til Penguins i kampen om andenpladsen i Metropolitan Division, men har spillet en kamp mere end søndagens gæster.

Søndagens kamp kunne også meget vel være en forsmag på en slutspilsserie. De to hold står nemlig til at skulle møde hinanden i første runde af slutspillet.

Se højdepunkter fra kampen her:

Blackhawks tog slutspilsbillet mod Canucks
De forsvarende mestre fra Chicago Blackhawks er sikre på at få chancen for at genvinde Stanley Cup-trofæet. Søndag sikrede Blackhawks sig nemlig en plads i slutspillet med en 3-2-sejr på udebane mod Jannik Hansen og Vancouver Canucks.

Andrew Ladd blev matchvinder for Chicago, da han sendte 3-2-målet i nettet med to et halvt minut igen. Det var tredje gang i kampen, at gæsterne kom foran, men modsat de to tidligere gange formåede de i slutfasen at holde fast.

Jannik Hansen spillede 18:47 minutter i Vancouvers førstekæde med Sedin-tvillingerne, hvor han blev noteret for et skud på mål, to hits og -1 i plus/minus-statistikken. Hansen jagter stadig sin pointmæssigt bedste sæson i NHL nogensinde, men det kan blive svært for ham at nå.

Med syv kampe igen mangler Jannik Hansen stadig syv point for at tangere sin hidtidige rekord på 39 point i en sæson. Den skadespause, som han netop er vendt tilbage fra, har forringet hans pointmuligheder betragteligt. 30-årige Hansen er uden point i sine seneste fem kampe. Han kan til gengæld glæde sig over at have Canucks-holdets suverænt bedste plus/minus-rating med sine flotte +16.