Video: Bødker assisterede, da Colorado tabte vigtig slutspilsduel

Foto: Bridget Samuels

Colorado Avalanche og Philadelphia Flyers kæmper hårdt for at komme i slutspillet i hver sin conference. Skærtorsdag stod de to hold over for hinanden, og den duel slap Flyers bedst fra.

Philadelphia vandt kampen i Pepsi Center med 4-2, men det var først i kampens sidste seks minutter, at gæsterne med tre scoringer dukkede Mikkel Bødker og Avalanche i et opgør, hvor begge målmænd spillede stærkt og holdt kampen tæt til trods for en del chancer.

Første periode bød på et massivt Colorado-pres, men perioden endte uden scoringer. Tre minutter inde i anden periode kom forløsningen så for hjemmeholdet, da Nick Holden bragte Avalanche foran på oplæg fra Mikhail Grigorenko og Mikkel Bødker, som blev noteret for en assist for tredje kamp i træk.

Franske Pierre-Edouard Bellemare udlignede for Philadelphia, inden perioden var omme, men seks minutter inde i tredje periode kom Avalanche foran igen, denne gang på mål af John Mitchell. Flyers havde mindst lige så hårdt brug for de to point som Colorado, og dem sikrede de sig i kampens sidste seks minutter.

Radko Gudas udlignede til 2-2, og bare 19 sekunder senere bragte Claude Giroux gæsterne foran for første gang i kampen. Rollerne var byttet rundt og Colorado, som var uden de skadede profiler Matt Duchene og Nathan MacKinnon, skulle nu jagte udligningen. Den kom ikke, og med fem sekunder igen lukkede Ryan White med en scoring i tomt mål.

Mikkel Bødker spillede 18 minutter og 33 sekunder for Avalanche, hvor han udover assisten også noterede sig for to skud på mål. Med Colorados nederlag gjorde Minnesota Wilds 6-2-sejr over Calgary Flames nok ekstra ondt i sjælen på Bødker og holdkammeraterne.

Torsdagens resultater betyder nemlig, at Wild nu har et forspring på tre point ned til Avalanche i tabellen, hvor de to klubber er i direkte duel om Western Conferences sidste wildcard-plads. Colorado har spillet en kamp færre end Minnesota, men helt fast ligger det, at lørdagens indbyrdes opgør mellem de klubber vil få afgørende betydning.

Philadelphia fik ingen hjælp i slutspilskampen af Lars Ellers Montreal Canadiens, som torsdag tabte med 4-3 til Detroit Red Wings. Canadiens var ellers i gang med at lave det store comeback efter at have været nede med 4-0 før tredje periode, hvor canadierne med tre mål på mindre end otte minutter genskabte spændingen i kampen.

Udligningen kom aldrig, og dermed tog Detroit to vigtige point, som betyder, at de ligger helt lige med Flyers i kampen om den sidste wildcard-plads i Eastern Conference. Philadelphia har dog spillet en kamp færre end Detroit, som har kvalificeret sig til slutspillet i de sidste 24 sæsoner, men altså kan få svært ved at gøre det i år.

Se højdepunkter fra den vigtige kamp mellem Avalanche og Flyers her: