Video: Assist til Eller, Bødker og Ehlers

Foto: Bridget Samuels

Det var en af de bedre danskerdage i NHL i nat, da samtlige danskere der var i aktion på isen, leverede varen i form af mål og assist. Bedst var Jannik Hansen, som vi tidligere har omtalt her på siden, med karrierens andet hattrick i nederlaget til Pittsburgh Penguins.

Lars Eller og Montreal Canadiens har længe været inde i en dårlig stime, hvor en sikker første plads i deres division, er blev byttet ud med en usikker femteplads og en hård kamp, om overhovedet at komme med i slutspillet. I nat var Eller på pletten, da han flot satte tjekkiske Tomas Fleischmann op til scoring i slottet. Målet sendte Canadiens på 2-0 i udekampen mod Toronto Maple Leafs.

Maple Leafs kom dog tilbage i kampen og bragte den helt ud i straffeslag, og her skulle de helt frem til femte runde for at finde en vinder, og det var såmænd danske Lars Eller der afgjorde kampen med en kølig afdriblinng af James Riemer i Toronto-målet.

Eller spillede 16 minutter i kampen og udover sin assist havde han fire skud på mål og var +1 i +/- statistikken. Den danske center vandt 57% af sine faceoffs.

Slutspilsracet spidser til

Selvom vi kun er lidt over halvvejs i sæsonen, så er det nu, det er vigtigt for holdene omkring stregen at holde sig til, for taber man for meget terræn nu, kan det vise sig at blive overordentlig svært at komme tilbage igen i stillingen. Lige nu ser det positivt ud for Mikkel Bødker og Arizona Coyotes der i nat tog en flot sejr over fysisk stærke Los Angeles Kings med 3-2 i ordinær tid.

Mikkel Bødker var selvfølgelig med i en afgørende rolle, da han i powerplay agerede quarterback og satte Max Domi op på kanten, som med en lægger “saucer-pas” fandt Oliver Ekman-Larsson til scoring. Det var Bødkers 22. assist i år.

Kings kom tilbage kort efter med en udligning, men i starten af tredje periode afgjorde Jordan Martinook kampen for prærieulvene. En vigtig sejr for Coyotes som netop ligger i division med Kings.

Bødker spillede 17 minutter i kampen og havde en assist, samt 3 skud på mål og endte med +1 i +/- statistikken.

Hvor det stadig ser fornuftigt ud for Arizona Coyotes i forhold til slutspillet, må man til gengæld sige at Winnipeg Jets, er tæt på at have udspillet deres rolle i kampen om slutspilspladserne. De har hele syv points op til stregen og deres nuværende form er ikke god. I nat tabte de for tredje kamp i træk, da de på hjemmebane måtte se New Jersey Devils løbe med begge points i en 3-1 sejr, hvor vi dog fik lidt dansk succes at lune os på.

Nikolaj Ehlers fortsatte sin gode form, med en assist på Jets enlige mål, der faldt i tredje periode, hvor udeholdet allerede førte 3-0. Ehlers satte flot powerplayet op fra højre side og fandt med en tværpasning Blake Wheeler, som sendte pucken videre første gang til store Dustin Byfuglien, som lidt heldigt fik pucken forbi Cory Schneider i Devils målet.

Devils spillede hele kampen, med et super stramt defensivt koncept og Jets, var klart holdet der ville mest, men evnerne rakte ikke i denne kamp.

Ehlers spillede hele 19 minutter og udover sin assist, havde han to skud på mål. Han var inde på et af udeholdets mål og måtte derfor notere sig -1 i +/- statistikken.