Video: Andersen reddede straffeslag i stort Ducks-comeback

Anaheim Ducks var på vej mod et skuffende resultat, da holdet lørdag var på besøg hos Ottawa Senators. Efter to perioder var ænderne nede med 0-3, men de fik kæmpet sig tilbage og vandt med 4-3 på et overtidsmål af svenske Rickard Rakell.

Frederik Andersen spillede en stærk kamp i Anaheim-målet og diskede op med flere store redninger. Han kunne ikke gøre ret meget ved de tre scoringer, Mike Hoffman, Erik Karlsson og Chris Neil satte i nettet for hjemmeholdet i løbet af kampens første to perioder, men i begyndelsen af tredje periode stod Andersen for en rigtig ‘game-changer’.

Fire et halvt minut inde i tredje periode fik Ottawas Mike Hoffman nemlig tilkæmpet sig et straffeslag. Her havde han chancen for at lukke kampen for hjemmeholdet, men Frederik Andersen afviste Hoffmans forsøg og holdt Anaheim i live.

Andersens redning blev startskuddet til et fantastisk Ducks-comeback. Ryan Getzlaf reducerede til 3-1 godt et minut efter, at Andersen havde holdt Ottawa fra at komme på 4-0, og med otte et halvt minut tilbage af kampen reducerede Jakob Silfverberg til 3-2.

Udligningen lod vente på sig, men den kom i sidste minut, hvor Anaheim havde erstattet Frederik Andersen med en ekstra markspiller. Hampus Lindholm sendte 3-3-mål i kassen med 58 sekunder igen, og i overtiden sikrede Ducks sig den fuld gevinst på mål af en tredje svensker, Rickard Rakell.

Frederik Andersen lavede 29 redninger i kampen og endte med en redningsprocent på 90,6. Hans afgørende betydning kunne dog ikke aflæses direkte i statistikken, fordi der er nok ingen tvivl om, at Ducks havde tabt, hvis ikke den store dansker havde pillet Mike Hoffmans straffeslag.

– Jeg synes, vi er et godt hold. Det handler bare om at lave den næste store redning og give holdet en chance for at komme tilbage. Vi bevarede roen. Det snakkede vi om i pausen før tredje periode. Vi kom tilbage på sporet. De viste vi meget godt. Vi gik på mål og gode ting skete, sagde Frederik Andersen efter kampen til Orange County Register.

Anaheim er med sejren stadig med i kampen om førstepladsen i Pacific Division. Ænderne er tre point efter førerholdet Los Angeles Kings, men har en kamp i baghånden i forhold til kongerne og kan altså potentielt minimere afstanden til bare et enkelt point.

Se højdepunkter – heriblandt Frederik Andersens straffeslagsredning – fra kampen her: