Video: Andersen holdt målet rent og blev kampens spiller

Frederik Andersen spillede sin måske bedste kamp i sæsonen, da Anaheim Ducks fredag tog imod Boston Bruins. Den store dansker lavede hele 38 redninger, holdt målet rent og blev kåret til kampens first star.

Det var egentlig ikke meningen, at Frederik Andersen skulle have vogtet målet for Anaheim Ducks i fredagens hjemmekamp mod Boston Bruins, men han blev kastet i ilden, fordi amerikanske John Gibson var blevet ramt af influenza. Andersen udnyttede chancen til fulde og spillede en fremragende kamp.

Med 38 redninger, hvor af flere var ganske store, sikrede Andersen sig sit andet shutout i sæsonen, og han var det sikre og solide fundament, som Anaheim byggede sin 4-0-sejr i kampen på. Frederik Andersen har vundet alle de fire kampe, han har spillet mod Boston Bruins i sin karriere, og den store dansker har vundet ni af sine seneste ti starter. Efter fredagens storkamp væltede roserne da også ned over den danske målmand.

– Han var outstanding i aften. Begge målmænd presser hinanden til at blive bedre hver eneste aften, og når det sker, så bliver du succesfuld, sagde Anaheim Ducks’ træner Bruce Boudreau efter kampen.

Andersen selv tog i vanlig stil de mange superlativer, der blev brugt om ham, med ophøjet ro.

– Jeg spiller bare. Jeg spiller så godt, jeg kan, og giver mit bedste hver gang. Det er det sjoveste for mig og alle andre omkring holdet. Vi vil bare gøre vores bedste for at hjælpe holdet, sagde Frederik Andersen selv ovenpå sin pragtpræstation.

Frederik Andersen har vundet 20 af sine 34 starter i sæsonen, hvor han nu står noteret for to shutouts og en gennemsnitlig redningsprocent på 92,4. Anaheim Ducks er med fredagens sejr fire point fra førstepladsen i Pacific Division, som bliver ført af Los Angeles Kings.

Se højdepunkter fra Andersens store aften her: