Veteranen glæder sig over gensyn med landsholdet

Foto: Jan korsgaard

Han fremstår lige så rolig som han er på isen blandt mylderet af feterede ishockeystjerner. 37-årige Daniel Nielsen spillede både sin første kamp for landsholdet i VM-forberedelserne, og var for første gang på isen i Kvik Hockey Arena siden han og Herning Blue Fox tabte finalen. Om forskellen på ishockey i Metal Ligaen og et amerikansk landshold anført af Patrick Kane siger han.

– Der er selvfølgelig en stor forskel. Det er jo et godt hold vi møder i aften, men jeg synes vi slap godt fra det. Det går lige en tand stærkere derinde, og det skulle jeg da også lige vænne mig til. Vi har spillet en del træningskampe indtil nu, men man kan godt mærke at nu er det altså ved at være nu.

Daniel Nielsen spillede så sent som i sidste uge finale mod guldvinderne fra Aalborg Pirates, og han ville da også gerne have haft mere tid med holdkammeraterne inden showet går løs om bare tre dage.

– Det er heldigvis let at komme tilbage til drengene og spille på landsholdet, men tempoet på landsholdet er jo højere end i Metal Ligaen. Det ville have været optimalt at træde ind på holdet tidligere, men jeg synes at jeg personligt spillede okay i aften alt taget i betragtning.

Der har op til dette VM været hård kamp om pladserne på backsiden hvor også folk som Phillip Bruggisser og Mathias Lassen jagter spilletid. Den danske veteran har dog ikke brugt meget tid på at overveje sin egen rolle på landsholdet.

– Der er mange gode spiller rundt omkring i både Danmark og Europa. Jeg har dog haft fuld fokus på mit slutspil med Herning og ikke tænkt så meget over hvorvidt jeg ville blive udtaget eller ej. I omklædningsrummet mærker man det heller ikke. Det er dejligt at komme ind og mærke den gode stemning der altid hersker, og det er jeg selvfølgelig glad for at være en del af.

At VM lige præcis spilles i Herning gør det selvsagt lidt mere specielt at trække den rød-hvide trøje over hovedet. Med opvækst i Herning og flere holdkammerater med præcis samme baggrund giver lige en ekstra dimension til det at spille et VM.

– Hele byen er jo pyntet op og klar til den her store fest. Jeg synes man kan mærke det hvorend man går og det er helt klart en speciel oplevelse for alle drengene på holdet. Det er jo også specielt at have sin familie og venner ved sin side under sådan en slutrunde, så på den måde bliver det jo også noget andet end alle de forrige slutrunder jeg har deltaget i, sluttede Daniel Nielsen.