Velspillende Gentofte sejrede i udvisningsorgie

Joonas Riekkinen - Gentofte Stars

Gentofte Stars – Aalborg Pirates (1-0, 2-1, 2-1) 5-2

I en feststemt kulisse sikrede Gentofte Stars sig hertil aften en ottendeplads og dermed en fordel i det kommende Play-In. Sejren kom i hus ved hjælp af et godt powerplay, som Stars scorede tre gange i. Jyderne var udisciplinerede igennem hele kampen, og det blev afgørende for nederlagets størrelse.

Gentofte havde meget på spil denne fredag. Hjemmeholdet kunne sikre sig et favorabelt udgangspunkt i Play-In-kampene mod SønderjyskE, hvis holdet kunne hente en sejr mod Aalborg. Udeholdet havde omvendt ikke andet end æren og momentum at spille for.

Det begyndte godt for hjemmeholdet, da man i det øjeblik Aalborg blev fuldtallige åbnede ballet med en scoring af Joonas Riekkinen. Finnen modtog pucken helt fri i slottet, og her var han sikkerheden selv. Ingen chance for Aalborgs målmand Jesper Wullf. Wullf havde ellers ikke haft noget som helst at se til inden scoringen, da Aalborg havde været bedste hold på isen indtil videre.

Perioden var yderst fysisk, og der var mange bataljer som de fire i “zebra” skulle tage stilling til denne aften.

Aalborgs bedste mulighed tilfaldt Julian Jakobsen efter 13 minutters spil. “Kaptajn Aalborg” havde passeret Teemu Seppanen, men en kløgtig Stars-back ryddede op bag finnen på Jakobsens skud. Senere i perioden var også Oliver Hinse tæt ved, men hans afslutning fik Seppanen dirigeret over målet.

Derfor var stillingen efter tyve minutter 1-0 til hjemmeholdet i en meget fysisk omgang med en del udvisninger til begge hold.

Da første periode løb ud tog Tobias Ladehof og Jesse Jyrkkio sig en svingom. Der skulle to dommere til at skille dem ad, og de fik begge 2+2 for bataljen.

Anden periode var godt ti sekunder gammel, da sæsonens hurtigste periodescoring i Gentofte Skøjtehal faldt. En yderst velspillende Joonas Riekkinen udnyttede et forsvarskoks hos piraterne, og bragte hjemmeholdet på 2-0 i undertal.

Perfekt åbning på den midterste periode af Stars, som virkede meget sultne og klar denne aften. Omvendt var piraterne begyndt at sjuske og var samtidig meget udisciplinerede. Det kostede mange udvisninger til udeholdet, da de ofte lavede forseelser steder på isen, hvor pucken end ikke var i nærheden.

Efter fem minutter af perioden havde Stars endnu et overtal, og endnu engang slog de til. Aalborgs boksplay var uacceptabelt passivt, og derfor kunne Joonas Riekkinen nemt skøjte rundt og slutteligt aflevere pucken på tværs til Marko Virtala, som stod helt fri tæt under mål. Finnen skulle blot sætte staven på tværpasningen, og så var stillingen 3-0 til hjemmeholdet.

I de efterfølgende minutter var det Gentofte hér, dér og alle vegne, og det var bestemt på sin plads at hjemmeholdets supportere sang “legestue”.

Endnu et overtal til Gentofte gav kampens fjerde mål. En Aalborg-spiller var igen sendt til afkøling for en “unødvendig” forseelse, men denne gang var det spøjst nok nordjyderne der svarede igen. Martin Lefebvre udnyttede en hurtig spilvending og sendte en hård afslutning afsted mod Gentofte-buret. Pucken gik hele vejen, og Aalborg Pirates bragte spændingen tilbage inden tredje periode. 3-1 efter 40 minutter.

Udvisningsmyldret fortsatte i starten af tredje periode. Igen Aalborg med de fleste udvisninger, og igen straffede Gentofte gæster.

Først i 5-imod-3 da Jesse Jyrkkio med en firsttimer satte pucken mellem benene på Wullf og dernæst i 5-imod-4, da Ville Jarveleinen afdriblede den stakkels Wullf, der absolut ingen hjælp fik. 5-1 var stillingen efter 45 minutter og kampen var selvfølgelig endegyldigt afgjort.

Aalborg-spillerne havde dog ære af den sidste del af kampen, da jyderne bestemt ikke slog op i banen. Victor Panelin-Borg sendte eksempelvis et drøn på opstanderen, hvilket havde fortjent en reducering i Aalborgs 5-imod-3-powerplay. Gentofte var hurtigt pressede her, men overlevede hårdt trængt især fordi Teemu Seppanen var helt outstanding. Aalborg jagtende reducering og denne kom med under seks minutter igen. En ufarlig puck fra Jeppe Holmberg blev sent på mål, og mærkværdig nok passerede denne Teemu Seppanen. Finnen forsøgte at gribe pucken med handsken, men han mistimede sin indgriben, og pucken ramte gribehandsken og fløj over ham.

5-2 scoringen pyntede på resultatet og reddede lidt af Aalborgs ære.

Mod slutningen af kampen opstod der endnu engang tumult, da Andre Pison afsluttede længe efter dommerens fløjte havde lydt. Pucken ramte Jimmy Wullf direkte på masken, hvilket Aalborg-spillerene selvfølgelig ikke lod passere. Tre Gentofte-spillere blev sendt i boksen, mens en enkelt blev smidt i boksen fra Aalborg. Pison fik korrekt en ti minutters udvisning for usportslig opførsel.

Trods et Aalborg-overtal til slut endte kampen med en sikker Gentofte-sejr. ”Stjernerne” viste de er klar til play-in, og særligt finnerne Seppanen, Jarveleinen og – aftenens helt store oplevelse – Riekkinen virker toptændte til de kommende udfordringer.