Vanvittigt Rødovre-comeback giver sejr over midtjyder

Rødovre Mighty Bulls-Herning Blue Fox 6-4 (0-0, 1-4, 5-0): Både hjemme- og udehold kom med en sejr i bagagen og god selvtillid forud for duellen tirsdag aften i Rødovre Centrum Arena. Vigtig kamp for både Rødovre og Herning.

Aftenens kamp blev en stor oplevelse for størstedelen af tilskuerne. Herning tromlede igennem og førte komfortabelt inden tredje periode. Men Rødovre var som forvandlet til tredje periode, og kampen vendte totalt på hovedet. Tyrene fløj hen over isen, mens Herning overgik til statister i de sidste 20 minutter. Fremragende af hjemmeholdet – og Herning blev i den grad knækket.

Man måtte knibe sig selv en ekstra gang i armen for at forstå et vildt Rødovre-comeback, som sjældent er set i arenaen.

Flere gode forsøg fra begge hold i kampens indledning, og de to keepere – Stefan Ridderwall og Simon Nielsen – var begge spillet ind i kampen ganske hurtigt.

Herning fik stille og roligt mest puckbesiddelse gennem de første ti minutter, men uden at Ridderwall blev sat på de helt store prøver. Den indledende fase af matchen var overordnet set uden noget nævneværdigt. En lidt langsommelig og rodet affære.

Rødovre stillede med seks backer og en fjerdekæde udelukkende bestående af angribere. Ganske bemærkelsesværdigt, da tyrene desuden har både Steffen Klarskov Nielsen og Nikolaj Zorko på skadeslisten.

Thomas Olsen fik kæmpe chance med syv minutter til pause, men den ellers glimrende pasning fra Frederik Skovby bag mål blev misset på Simon Nielsen. Bedste mulighed indtil nu. Kort efter Matthias Asperup med fin afslutning på Herning-målmanden.

Herning sluttede perioden med kampens første powerplay, men gæsterne fik ikke spillet sig frem til afgørende afslutninger. De første 20 minutter ville hurtigt gå over i glemmebogen.

Rødovre tog en blunder fra første færd i anden periode. Herning lagde tryk på målet, og pucken røg ud til Zack Torquato, der uhindret kunne smække den op i det øverste af målet. Stefan Ridderwall nåede ikke på plads, og så var stillingen 0-1 efter blot 17 sekunder.

Anden udvisning i matchen tilfaldt også Rødovre, men gæsterne fik ikke et ben til jorden i de to minutter. Rødovre bed fra sig og tillod ingen chancer imod. Kort før udløb røg Matthias Asperup ud for at skyde pucken over banden, og så skulle tyrene kæmpe videre i undertal. Denne gang var der fuld gevinst for Herning, da Morten Poulsen skød pucken ind til 0-2. Pucken rettet af, og Ridderwall var prisgivet.

Herning var altdominerende i denne fase, og Rødovre virkede uden gnist og gejst efter især det andet mål. Det skulle blive endnu værre for hjemmeholdet. Herning holdt trykket, og så kunne Daniel K. Nielsen knalde pucken ind fra distancen. Pucken højt i nærmeste hjørne, og så var Petri Skrikos tropper foran med komfortable tre mål.

Frustrationen lyste ud af Rødovre-spillerne, der skulle grave dybt for at hægte sig på og fortsat spille med om point. Herning kørte på og øgede også til 0-4 med små fem minutter til pause. Morten Poulsen med sin anden scoring efter stærk afslutning fra højresiden. Rødovre igen tynde i forsvaret, og gæsterne udnyttede det på sublim vis.

Kim Johansson skød lidt optimisme tilbage i opgøret, da han reducerede til 1-4 med et minut igen. Flot afsluttet – og tyrene kunne måske få fornyet energi til tredje periode. Rødovre med blot syv skud efter 40 minutter.

Der skulle kun gå 48 sekunder af tredje periode, før Rødovre reducerede yderligere. Denne gang tog Matthias Asperup sagen i egen hånd, da han skøjtede frem og resolut slyngede pucken ind bag Simon Nielsen. Hernings føring dermed reduceret til to mål.

Rødovre som forvandlet i tredje periode. Mere energi, fight og tro på tingene hos hjemmeholdets spillere, der jagtede næste scoring. Og den kom kun et par minutter senere. Denne gang bankede Mads Eller pucken ind fra kanten af slottet. 3-4.

Og det var slet ikke slut. Arenaen brød ud i kæmpejubel, da Julius Nyqvist meget kort tid efter satte udligningen til 4-4. Simon Nielsen fik nok i målet og skiftede med 17-årige Frederik Søgaard. Opbakningen til Nielsen var også ganske sløj ved et par af målene. Hvilken vild udvikling på matchen, hvor spændingen igen var maksimal.

Rødovre fightede videre, som gjaldt det liv og død. Og så kunne Matthias Asperup sætte 5-4-målet, der endnu en gang kom på fremragende energi og målrettethed. Nicklas Carlsen kæmpede sig til pucken, og han serverede den for Asperup, der nådesløst hamrande den ind bag Frederik Søgaard. Efter otte og et halvt minut.

Stemningen var totalt vendt i arenaen, hvor tilskuerne ellers i den grad hang med mulerne efter 0-4-målet. Herning virkede rystet efter hjemmeholdets fem scoringer på cirka ti minutter, og der var grund til panderynker hos Petri Skriko og co.

Herning fik omsider ro på tingene, da de fik powerplay. Men Rødovre var en torn i øjet på gæsterne, der ikke gjorde det farligt. I de efterfølgende minutter kom Herning dog frem til flere gode afslutninger, men Stefan Ridderwall leverede en solid indsats mellem stængerne.

Herning sad på alt i de sidste minutter. Afgørelsen faldt med 17 sekunder igen. Frederik Søgaard nåede at blive kaldt ud til bænken, alt imens Rødovre fangede pucken, og David Suvanto kunne sætte den sidste pind ind til 6-4 i tomt bur. Yderst uheldig situation for Herning.

Et næsten uhørt comeback af Rødovre, der ellers var helt nede i sækken i slutningen af anden periode. Men cheftræner Magnus Bogren og spillere ville det helt anderledes. Seks mål på de sidste 21 minutter. Tre point til hjemmeholdet, og Herning havde lang vej hjem til heden.