Vancouver fik klø, Kane fortsætter med at lave point

Foto: Bridget Samuels

Der var klø til Vancouver Canucks i nat i kampen mod de forsvarende Stanley Cup-vindere fra Chicago, der sagtens ligner et hold, der kan gentage triumfen, når det bliver forår/sommer igen. I nat vandt Blackhawks med stensikre 4-0 over Canucks, og selvfølgelig var det igen med point fra Patrick Kane, der nu leverede for 26. kamp på stribe.

Det er første gang siden slutningen af 1992, at en spiller har registreret point i så mange kampe i træk. Senest var det – ifølge NHL Public Relations – Mats Sundin, der gjorde det for Quebec Nordiques. Sundin endte på 30 kampe med point uden pause.

Ifølge samme bureau er Patrick Kane den første spiller siden 1985/86, der leverer en så lang pointstreak som spiller for et forsvarende Stanley Cup-mesterhold. Wayne Gretzky (i alt 39 kampe) og Paul Coffey (i alt 28 kampe) var de seneste, der gjorde det i 1985/86. Selvfølgelig for Edmonton Oilers.

Kane er i forvejen registreret som den amerikanskfødte spiller med flest kampe med point, men har dog langt op til Wayne Gretzkys vanvittige alltime-rekord, der lyder på 51 kampe på stribe med point.

Jannik Hansen noterede sig for 15:28 minutter og -1 i plus/minus-statistikken. Se højdepunkter fra kampen her: