USA vandt kvindernes VM-titel efter overtidsdrama

Sædvanen tro og helt forprogrammeret var det USA og Canada, der tørnede sammen i kvindernes VM-finale i nat i canadiske Kamloops. Og som altid, når de to nationer mødes, så blev slutkampen en tæt og helt jævnbyrdig affære. Så tæt, at stillingen var 0-0 efter sidste periode af den regulære tid, og de to ærkerivaler måtte altså ud i forlænget spilletid for at afgøre matchen.

12:30 inde i overtiden afgjorde Alex Carpenter sagen med sin scoring til 1-0 på et mål, hvor assisten til Jocelyne Lamoureux-Davidson faktisk har en del “danske forbindelser” – med lidt godt vilje. Jocelyne Lamoureux-Davidson er nemlig søster til Esbjerg Energy-angriberen Mario Lamoureux, og ikke nok med det: Hun er såmænd gift med den tidligere Herning-back Brent Davidson.

Det var 17. gang på stribe, at de to hold mødtes i en VM-finale, og det var tredje gang i træk, at amerikanerne vandt titlen. Denne gang foran knap 6.000 begejstrede tilskuere i Kamloops, hvor Rusland snuppede bronzen med en 1-0-sejr over Finland og Michelle Karvinen.

Karvinen og co. var ude i en usædvanlig tæt semifinale mod Canada, der kun vandt 5-3. Så måske de europæiske nationer er kommet bare en smule nærmere giganterne fra USA og Canada.

For Danmarks vedkommende var det interessant, at Japan måtte en tur ned i Division IA, hvor danskerne også befinder sig til næste sæson. Selv om japanerne spiller en gang anderledes ishockey, så er det formentlig en nation, der er mere medgørlig end både Schweiz, som slog Japan i nedrykningskampene, og Tyskland, der altså rykkede op ved Division IA-VM i Aalborg, der blev afsluttet for nylig.