Ungt hold og stor optimisme i Rögle

Faceoff-online.dk fejrer starten af den svenske sæson med en gennemgang af danskerholdene med fokus på de rød-hvide spillere. Her Emil Kristensens og Jesper Jensens Rögle.

Rögle har de seneste sæsoner været lidt af et elevatorhold mellem Allsvenskan og SHL. Det er heller ikke mere end tre sæsoner siden klubben senest var oppe og blande sig mellem de bedste hold i Sverige.

I år blomstrer optimismen, og troen på overlevelse er stor.

Rögle blev det hold i SHL med flest danskere, da man inden sommeren hentede Emil Kristensen ind til backlinjen. I forvejen har man Jesper Jensen, som de seneste to sæsoner har gjort livet surt for modstanderens backer i Allsvenskan.

Nu bliver der set til fra sidelinjen med spænding, om ham og Jordan Smotherman, som dominerede den danske liga for Esbjerg i 11/12, kan fortsætte de gode takter, som de har haft i Allsvenskan.

Dansk eller norsk?
Noget der også bliver spændende at følge med i, er hvilken målmand som vinder kampen om at blive førstevalget i målet.

Rögle har til den nye sæson hentet den 21-årige målmand, Oscar Dansk, som havde et lettere mislykket ophold i Nordamerika sidste sæson, hvor han både spillede AHL og ECHL.

Han skal konkurrere med sidste års førstekeeper, Lars Volden. Trods sin unge alder på 23, har Volden allerede erfaring fra den bedste finske liga, og han var også en af hovedårsagerne til Rögles oprykning til SHL sidste sæson.

Spørgsmålet er bare, om to unge målmænd kan udgøre en sikker skanse over en hel sæson i SHL?

Slovakisk rutine på blue line
Et forholdsvis ungt forsvar udgør også Rögles backlinje, hvor man har oprustet kraftigt.

Udover Emil Kristensen har man hentet Dominik Granak, Kevin Marshall og Ivan Baranka. Sidstnævnte tilfører den unge backbesætning en del erfaring med sine 334 KHL-kampe, to OL- og fire VM-turneringer.

Det er uhyre vigtigt for Rögle-mandskabet, at erfaringen fra de to slovakker og Marshall giver en vis tryghed i de bagerste rækker hos Rögle-mandskabet, for ellers kan livet i SHL blive en kort fornøjelse i denne omgang.

Om Emil Kristensen får sneget sig med i de tre første kæder er endnu usikkert, da han i skrivende stund allerede har været “degraderet” til J20-holdet en enkelt gang. Om det er startvanskeligheder i en ny klub, eller om konkurrencen er for skarp, vides endnu ikke.

Jensen og Smotherman
Oppe foran skal fansene i Ängelholm specielt sætte sin lid til førstekæden med danske Jesper Jensen, Smotherman og nyindkøbet Patrick Cehlin. I træningskampene op til sæsonen har spillet og pointproduktionen været nogenlunde, men den skal have et ekstra nøk opad, hvis de skal gøre livet svært for modstanderholdene i SHL.

I de andre kæder løber forwards rundt som nordamerikanerne Alex Aleardi, Jack Connolly, Taylor Matson og Kelsey Tessier og svenskerne Sebastian Wännström og kaptajn Christopher Liljewall, som alle har evnerne til at gøre Rögles offensiv giftig.

Der er mange ubesvarede spørgsmål før sæsonen går i gang omkring dette mandskab, men hvis de forholdsvis unge målmands- og backpladser og den ret SHL-uprøvet frontlinje klarer opgaven, så kan holdet godt ende i midten – i bedste fald kæmpe med om slutspilspladserne.

Klarer de ikke opgaven – ja, så ligner det, at de skal gennem kvalserien, som i værste tilfælde kan betyde nedrykning.

BONUS: Hvis man kigger ned ad Rögles mandskab, vil man, hvis man har fulgt den danske liga de sidste ti år, måske spærre øjnene op når man ser navnet Ludvig Elvenes.

Søn af tidligere Rungsted-spiller, Stefan Elvenes, som spillede syv sæsoner i Cobras trøjen i mellem 2000 og 2007.

Et dansk mesterskab, to pokaltitler, 249 kampe og 213 point senere var en legende født i Hørsholm, og hvis du spørger en inkarneret Rungsted-fan, så bringer det helt sikkert gode minder frem, hvis du nævner navnet Elvenes.

Ludvig har haft en okay pre-season, hvor højdepunktet må have været i træningskampen mod Hamburg Freezers, hvor han leverede to point (1+1) i Rögles 6-4-sejr over tyskerne.

OBS: Vurderingerne af holdene er skrevet før SHL-sæsonen er startet.