14-årig Frederikshavner-back skifter til Frölunda efter sommerferien

Han er regnet som et af de største talenter overhovedet på backsiden herhjemme, og er allerede i en meget ung alder havnet i søgelyset hos en af Europas største klubber.

Det drejer sig om den 14-årige frederikshavner Anton Stenbakken, der allerede nu optræder på U20-holdet i Frederikshavn og i den kommende del af sæsonen også skal spille 1. division. 

Det bliver sidste sæson, Stenbakken optræder i det nordjyske, for efter sommerferien er han på plads i Göteborg, hvor han har skrevet en fireårig kontrakt med Frölunda. 

Anton Stenbakken tager en 9. klasse med sig fra Frederikshavn og skal efter sommerferien forberede sig på det hockeygymnasium, der tager imod ham, når sæsonen 2020/21 begynder. 

– Jeg tager en 9. klasse i Sverige også, og jeg er slet ikke nervøs for sproget eller tilpasningen. De kammerater og folk, jeg har snakket med, og som er flyttet til Sverige, har fortalt mig, at det ikke tager lang tid at tilpasse sig. Jeg synes også selv, at jeg allerede er nogenlunde til svensk, siger Anton Stenbakken – på et godt drevent “frederikshavnsk”. 

– Det har altid været min drøm at komme til Sverige, og jeg glæder mig helt vildt. Frölunda er en klub, der giver mig alle forudsætninger for at blive en god ishockeyspiller, og det hele stemmer både på og udenfor banen, siger han til Faceoff.dk. 

I det første år i Sverige skal Anton Stenbakken bo ved en værtsfamilie og derefter rykker han over til det lejlighedskompleks, der hører til klubbens hockeygymnasium. 

Det er meningen, at Anton Stenbakken i første omgang skal spille på Frölundas U16-mandskab, men han håber at kunne spille sig ind på U18-holdet allerede i næste sæson.

Men hvad er han egentlig for en spillertype?

– Det er jo altid et af de svære spørgsmål, når man skal vurdere sig selv. Jeg har altid været god offensiv og er rolig med pucken nede bagved. Jeg kan forbedre min fysik og mit mand/mand-spil og blive bedre til at arbejde med kropsfinter, vurderer Anton Stenbakken. 

I resten af sæsonen kommer han til at optræde både for Frederikshavns U20-hold og FIK i 1. division. Og så håber han at kunne afslutte sin tid i Frederikshavn med et DM-guld.

Nordjyderne har 51 point i 17 kampe – maksimum – i den jyske U15-række, og en målscore på 152-48. Anton Stenbakken har lavet 10 point i sine foreløbig to kampe for U15-holdet og må altså betragtes som noget af en forstærkning, hvis og når han skal ind og spille med sine jævnaldrende igen. 

Og efter sommerferien venter altså et eventyr i Sverige. Som det ses nedenfor, har Stenbakken allerede prøvespillet med svenskernes U16-hold.