Ungarsk sensation, Hviderusland i alvorlig nedrykningsfare

Flere ungarske tilskuere græd som pisket på lægterne, da den sidste puck til 5-2-målet gled ind over stregen tre sekunder før tid. Det var i sandhed historisk, da Ungarn i dag vandt over Hviderusland og sikrede sig den første VM-sejr på højeste niveau siden 1939.

Det betyder også, at Ungarn bliver i den bedste VM-division, hvis Hviderusland taber til Frankrig i den sidste puljekamp eller hvis Ungarn får flere point end hviderusserne i de respektive nationers sidste kamp. Ungarn møder Tyskland og ligger altså lige nu til den vitale syvendeplads.

Både Ungarn og Hviderusland har tre point efter dagens kamp, hvor det hviderussiske mandskab optrådte uinspireret og skuffende – formentlig i den tro, at Ungarn ville være et nemt bytte. Det var ikke tilfældet mod et ungarsk hold med den tidligere Frederikshavnspiller Andrew Sarauer som nationaliseret mand på holdet.

Ungarerne havde overraskende også sendt Miklos Rajna ind for den ellers storspillende Adam Vay, der havde gjort det fremragende hidtil i turneringen, men Rajna fortsatte de gode takter.

Gergo Nagy og Janos Vas gav Ungarn en drømmestart, og selv om Hviderusland fik udlignet i anden lod ungarerne sig ikke ryste og scorede to gange som svar. Balasz Sebok og Vilmos Gallo scorede til 3-2 og 4-2, og der var knapt faremomenter foran det ungarske mål i tredje periode frem mod 5-2-målet i slutfasen.

Hviderusland har i de seneste sæsoner været blandt de otte bedste VM-nationer, og havde inden VM i Rusland proklameret, at en kvartfinale var målet. Naturligt nok.

Men nu kan Ruslands-VM ende i en sensationel nedrykning for den ellers fremgangsrige hockeynation, hvilket på ingen måde vil hue forbundets ambitiøse ledelse og i sidste ende heller ikke den ishockeyelskende præsident Lukasjenko.