Ung Rødovre-spiller ind på berømt akademi

Alex Haunstoft fik den perfekte afslutning på sin ungdomskarriere i Rødovre Skøjte- og Ishockey Klub, da han sidste weekend blev U17-mester med sin moderklub.

Nu begynder et nyt og i den grad spændende kapitel for den unge Rødovre-knægt, der efter sommerferien skal begynde på ishockeylinjen – Hockey Center of Excellence – på det vidt berømmede akademi, Shattuck St. Mary’s.

Skolens Hockeyprogram tæller i alt otte hold. Fire drengehold, to juniorhold og to pigehold, og det er på et af de to juniorhold, ”Prep” eller ”AAA”, Alex Haunstoft kommer til at spille efter sommerferien.

Shattuck St. Mary’s har haft adskillige store navne på skolen gennem tiderne, blandt andre Sidney Crosby, Nathan McKinnon, Jonathan Toews, Zach Parise og Kyle Okposo og kaldes faktisk for Hogwarts of Hockey, naturligvis opkaldt efter skolen, hvor Harry Potter excellerer i de berømte bøger.

Det er altså en kæmpe chance for 16-årige Alex Haunstoft, der på ingen måde er ubekendt med at spille ishockey i USA.

I de seneste fem år har han været på Minnesota Hockey Camps, der er ledet af den tidligere AHL-spiller Dean Grillo, der er gået trænervejen og har sat sine egne camps op i løbet af sommeren.

Mere end 500 NHL-spillere har gennem tiderne været gennem Minnesota Hockey Camps, så det har været en god ishockeyskole for Alex Haunstoft i sommermånederne.

Det var også Dean Grillo, der foreslog Alex Haunstoft Shattuck St. Mary’s og formidlede den første kontakt mellem parterne.

Nu skal Alex Haunstoft efter en prøvetræning i USA, hvorfra han blev valgt ud, på Shattuck St. Mary’s i den kommende sæson, og udover, at han har spillet sig ind som ”ishockeyspiller” har han været igennem adskillige tests, så Shattuck St. Mary’s var sikre på, at hans skolekundskaber er i orden – også på engelsk.

Den helt store drøm er naturligvis NHL, men i første omgang håber han at spille sig til et scholarship på college i USA.

En dansk spiller har tidligere været på Shattuck St. Mary’s ishockeylinje. Det er den danske landsholdsspiller hos kvinderne, Josefine Anderberg Hansen, der skal repræsentere Danmark ved det kommende Division IA-VM i Ungarn.