Ingvordsen skifter: Ung Hvidovre-keeper har fået kontrakt hos Malmö

Et af de unge danske talenter på målmandspladsen, 16-årige Louis Ingvordsen, har skrevet kontrakt med Malmö Redhawks, hvor han i den kommende sæson skal spille på klubbens Junior 18-hold.

Han har skrevet en etårig kontrakt med den skånske klub. 

– Det har jeg kæmpet for længe, og sigtet og arbejdet hårdt efter det. Min agent har hjulpet mig, og jeg har været til prøvetræning med 18’er-holdet derovre. Det er nogle gode drenge, der tog godt imod mig i Malmö, så jeg glæder mig virkelig til at komme derover, siger Ingvordsen til Faceoff.dk. 

I indeværende sæson har han stået mere eller mindre fast for Hvidovres hold i 1. division, samtidig med, at han står halvdelen af U20-kampene for klubben. Det har givet Ingvordsen værdifuld erfaring.

– Derfor regner jeg sagtens med, at jeg kan følge med ovre i Malmö, og jeg glæder mig til et år med stor udvikling på et højere niveau, siger Ingvordsen. 

Foreløbig bliver han stadig boende på den danske side, mens han tager andet år af en treårig HF. 

Hvis navnet lyder bekendt for ishockey-aficionados, så er Louis Ingvordsen søn af den tidligere Hvidovre-målmand Thomas Ingvordsen, der såmænd i denne sæson har ageret backup for sønnen i 1. division i indeværende sæson. Thomas Ingvordsen er også med til træning, når der mangler en målmand hos Hvidovre.

Unge Ingvordsen spillede ude i marken indtil han var førsteårs U13-spiller. 

– Det var min far, der inspirerede mig til at blive målmand, samtidig med, at jeg synes, at målmandshjelmen var rimelig sej, griner Louis Ingvordsen. 

– Min far har lært mig nogle tricks henad vejen, og jeg har stadigvæk en god oldschool “slide” i baglommen, samtidig med, at jeg har lært mig at spille som en moderne målmand, siger Ingvordsen, der også glæder sig over, at han faktisk var udespiller længe.

– Det har hjulpet på mit spil med staven, som er en af mine styrker, siger han – og de kompetencer skal han altså i første omgang bruge i det kommende slutspil i 1. division og i den afgørende fase af U20-turneringen.