Underholdning og sen afgørelse i Esbjerg

Esbjerg Energy – Frederikshavn White Hawks 2-3 (0-2, 0-0, 2-1)

Frederikshavn sejrede på en sen scoring efter en tæt og underholdende kamp, hvor der blev gået til stålet. Publikum i Esbjerg blev også vidne til to gode målmandspræstationer, samt et hav af store chancer der blev misbrugt.

Der var kamp om pladserne i toppen af Metal Ligaen, da Esbjerg fredag aften tog imod Frederikshavn hjemme i Granly Hockey Arena. De to mandskaber er for tiden ganske formstærke, da Esbjerg gik ind til opgøret med 12 points ud af lige så mange mulige i de seneste fire kampe, mens Frederikshavn har hentet otte points i lige så mange kampe.

Nordjyderne har dog haft et lille overtag overfor vestjyderne på det seneste, hvor man for to uger siden vandt hjemme efter overtid, mens man ligeledes formåede at ekspedere Esbjerg ud af Metal Cuppens semifinaler efter to tætte kampe.

Forud for kampen blev Søren Nielsen kåret til januar måneds profil hos Esbjerg. Til aftenens kamp måtte Esbjerg se bort fra Henrik Clausen og Kasper Jensen, mens gæsterne var uden Colin Vock, Christian Chapman og Sebastian Svendsen.

Gæsterne lagde godt ud og man formåede indledningsvist, at presse Esbjerg langt tilbage på banen, hvor værterne til tider havde mere end svært, ved at få pucken ekspederet ud af egen zone.

Det spillemæssige vente dog efter et par minutter, da gæsterne løb ind i en udvisning for for mange spillere på isen. Vestjydernes overtag var massivt i det efterfølgende power play, hvor puckene fløj om ørerne på George Sørensen i Frederikshavns mål. Ikke mindst Matt Pistilli bød sig til med en giftig afslutning.

Billedet var det samme et par minutter senere, da Esbjerg atter fik chancen i overtal. Igen var man totalt dominerende i to minutter og Esbjerg-angriberne stod til tider i kø for at få afsluttet. Mario Lamoureux fik sendt en afslutning lige forbi, men ind ville pucken fortsat ikke.

Effektiviteten var en noget anden i modsatte ende, da gæsterne midt i perioden bragte sig foran ved Jacob Dahlstrøm, som fulgte op på et glimrende nordjysk angreb, ved til sidst at tage sagen i egen hånd, skære ind mod mål og sikkert udplacere Jeff Frazee i Esbjerg-målet til 0-1.

Et par minutter senere udbyggede nordjyderne føringen, da Mathias Bau Hansen fra distancen lidt for let fik lov til at bringe gæsterne foran med to. Esbjerg-træner Mark Pederson tog omgående konsekvensen og skiftede målmand. Nicolaj Henriksen vogtede herefter målet for Esbjerg.

Med fire minutter tilbage af perioden fik Esbjerg atter chancen i power play, men desværre var der ikke meget nyt under solen for vestjyderne her. Igen sad man fuldstændigt på gæsterne og gjorde egentligt meget rigtigt i det glimrende power play-spil. Men igen misbrugte man flere store muligheder for at komme på tavlen. Størst var her chancen til Mike Dalhuisen, der tæt under mål måtte se Sørensen komme i vejen.

Tidligt i anden periode fik Esbjerg chancen i fem mod tre i næsten to minutter. Vestjyderne afsluttede på livet løs, men enten var afslutningerne for upræcise eller også kom der en frederikshavner i vejen for skuddene. Inde på stregen sprællede George Sørensen og den dygtige danske keeper gjorde bestemt også sit, for at holde nullet.

Anden periode var i det hele taget rig på både chancer, underholdning og fysisk spil. Der blev ikke lagt fingre imellem og spillet bølgede til tider frem og tilbage. Men selvom publikum formentligt følte sig godt underholdt, så var det småt med effektiviteten foran mål.

Gæsterne fik således også misbrugt et par rigtigt store chancer, da både Steffen Klarskov og Robert Carlsson med lidt tur i den kunne have udbygget gæsternes føring. Carlsson formåede at ramme stolpen, foran et næsten tomt mål.

Frederikshavn fik deres første power play-mulighed i kampen, da der resterede knapt to minutter af perioden. Men trods en spiller ekstra på isen, så var det faktisk Esbjergs Matt Pistilli, der stod for den største scoringschance, da han i box play fik afsluttet tæt under mål, efter forarbejde af Mario Lamoureux.

Men perioden sluttede uden scoringer og gæsterne kunne starte tredje periode med et halvt minuts power play.

Kampen fortsatte i et relativt højt tempo, da tredje periode blev sat i gang. Esbjerg så ikke ud til at lade sig stresse af at være bagud, i stedet arbejdede man glimrende sammen som hold og ventede tålmodigt på at mulighederne skulle opstå. Dette lignede umiddelbart en fornuftig disposition, da Mario Lamoureux godt halvvejs i perioden reducerede til 1-2, ved på kanten af målfeltet, at styre en hård afslutning fra Jannik Christensen ind bag George Sørensen.

Esbjerg arbejdede fortsat godt for sagen og spillet foregik til stadighed primært i gæsternes zone. Men det holdt stadig hårdt, når afslutningerne skulle omsættes til scoring.

Men forløsningen indtraf for hjemmepublikummet, da der resterede fire minutter af perioden. Efter meget spil og et par afslutninger tæt under mål, var der panik-agtige tilstande foran George Sørensen, hvor markeringerne for en sjælden gangs skyld svigtede i nordjydernes defensiv. Pucken endte til sidst ude hos Mike Dalhuisen på blue line, hvorfra den store hollandske back resolut hamrede et slagskud i mål. 2-2 og kampen var nu helt åben.

Gæsterne tak sig dog ikke tilbage af den grund og med blot ni sekunder tilbage af kampen, lykkedes det Niclas Edman at afgøre til nordjydernes fordel. Den svenske back scorede det forløsende sejersmål efter lidt klumpspil foran Esbjergs mål, hvor keeper Nicolaj Henriksen for første gang i kampen måtte strække våben.

Man of the match: George Sørensen storspillede i gæsternes mål, hvor han især i undertal var fremragende. Sørensen var prisgivet ved Esbjergs to scoringer, men klarede 37 ud af vestjydernes 39 afslutninger, for en flot redningsprocent på næsten 95.