Ukuelige Gentofte overlevede ikke gyser i Sønderjylland

Foto: Jan Korsgaard

SønderjyskE-Gentofte 5-4 (0-1,3-1,1-2) 1-0 SønderjyskE er videre til kvartfinalen i årets slutspil. Sikke et drama det var, da hjemmeholdet foran 3079 tilskuere sikrede den afgørende sejr i play in-serien mod det ukuelige Gentofte-mandskab, der nægtede at give op og faktisk tog momentum med ind i overtiden.

Alligevel afgjorde Tyler Fiddler med et hurtigt mål blot 44 sekunder inde i den første ekstraperiode.

Gentofte kom ud til kampen i en langt mere disciplineret udgave i første periode, hvor gæsterne virkede noget mere afklarede i hovederne end i lørdags på hjemmebane.

Endnu engang masser af spilletid til Gentoftes finner, der også formåede at udnytte den første powerplay-mulighed, de fik serveret midt i perioden.

Steffen Frank tog en unødvendig udvisning, Gentofte satte turbomotoren på isen, og Ville Järveläinen, ligaens mindste spiller, men samtidig en af de teknisk mest velfunderede, hamrede 1-0-målet ind for Stars.

En velspillet og ganske tempofyldt første periode, hvor begge hold havde lagt lørdagens hidsighed på hylden, og hvor gæsterne, specielt i powerplay, lige så en tand skarpere ud.

Gentofte fortsatte de gode takter i begyndelsen af anden periode.

Stars er herredygtige til omstillinger, og sådan en fik de tidligt i anden periode, hvor Justin Hache leverede en turnover, som Gentoftes finner åd råt.

Teemu Virtala afsluttede en tre mod en og satte 2-0-føringen for gæsterne.

En dobbeltudvisning til Gentofte midt i perioden sendte hjemmeholdet tilbage i kampen. Kort efter at Gentoftes anden udvisning var sat i værk, scorede Patrick Dwyer til 1-2 tæt under mål.

Derefter fulgte 10 minutter med stigende intensitet i SE Arena. Men også 10 minutters stillingskrig, hvor de to hold i den grad følte hinanden på tænderne.

Thomas Spelling brød det hele, da han var først over en retur på et Steffen Frank-skud. Der var spillet 37:14 minutter.

Og blot 0,9 sekunder før anden pause blev Patrick Dwyer målscorer for anden gang, da han styrede et skud fra Jace Coyle ind til 3-2 for hjemmeholdet.

Gentofte kom godt ud i de første minutter af tredje periode, men stille og roligt overtog hjemmeholdet igen. Det lignede en afgørelse, da Patrick Dwyer – skulle det vise sig – blev aftenens første hattrickhelt. Dommerne voterede kort for en eventuel høj stok, men Dwyers mål blev godkendt.

Det var nu, at Gentoftes fantastiske moral fra sidste sæsons slutspil viste sig igen.

Straks da Ronnie Brobak tog en udvisning for slashing, tog Ville Järveläinen chancen og kanonerede et skud i kassen til 3-4-reducering.

Det fik sønderjyderne til at blive nervøse og til tider bakke for langt hjemad. Gentofte kørte på og finnerne var inde konstant.

Gentofte overlevede en ”halv friløber” til Thomas Spelling og 66 sekunder før tid fandt Ville Järveläinen et hattrick og scorede til 4-4.

Med lidt over et minut igen formåede Järveläinen endda at få en chance mere, og Stars gik til overtiden med stort momentum.

Blot 44 sekunder før tid blev det momentum afløst af tristhed og en tidlig sommerferie.

Tyler Fiddler fyrede af og satte 5-4-målet. Han sendte SE Arena i ekstase og jubel, som var det en DM-titel, der var vundet.