UGENS HOLD PÅ FACEOFF.DK – Hvem er med?

Foto: Jan Korsgaard

I denne sæson forsøger vi – med mange kampe i grundspillet – at sætte ugens hold i Metal Ligaen. Vi gør ved hjælp af vores rapportører, der melder gode præstationer ind fra kampene i ugens løb og på den måde sætter en A-kæde for den seneste uges kampe. Her ugens hold efter jule- og nytårskampene i det ganske land.

Målmand: Teemu Seppänen (Gentofte) – Bedst som man troede, Gentofte var i store problemer, lykkedes det at besejre både SønderjyskE og Frederikshavn efter straffeslag. Seppänen var solid som en klippe i buret og lukkede tre mål ind i de to kampe, inklusive overtid.

Back: Connor Hardowa (Rødovre) – Spillede i hele ugen en nøglerolle i Rødovres efterhånden hårdt pressede defensiv, som er nede på temmelig få folk. Hans uge kulminerede lørdag eftermiddag i Odense, hvor Hardowa ramte plet med to scoringer og dermed var stærkt medvirkende til Mighty Bulls’ fine comeback.

Back: Julius Nyquist (Gentofte) – Ligesom Rødovres defensiv er Gentoftes ditto også nede på mandskab med Lyø og Terminesi skadet. Det giver mange minutter til finnerne Nyquist og Koponen og førstnævnte leverede varen både defensivt og offensivt med scoringer både fredag og lørdag.

Forward: Lasse Lassen (Herning) – Herning fik otte point af ni mulige i løbet af ugen, og kun tredje periodes koks mod Hvidovre gav en lille plet på perfektionen. Lasse Lassen scorede i samtlige tre kampe og spillede en nøglerolle – blandt andet i topkampen mod Frederikshavn, som Herning vandt 3-2 i en af sæsonens bedste kampe.

Forward: Alexis Loiseau (Esbjerg) – Der er kommet liv i Loiseau igen, og han skøjter og skyder igen rigtig meget for vestjyderne. Han scorede to gange i Rungsted i den første jule/nytårskamp og var dermed stærkt medvirkende til en af Esbjergs fineste udesejre i sæsonen.

Forward: Thomas Spelling (SønderjyskE) – Er der lige så stille ved at komme liv i Thomas Spelling igen? Sønderjyden med Herning-rødderne afgjorde nytårsbraget hjemme i SE Arena med et velplaceret skud og havde tidligere på ugen to assister i sejren over Hvidovre. Sønderjyderne har desperat brug for mere af den slags fra Spelling.

Træner: Petri Skriko (Herning) – Intet ser ud til at kunne stoppe Herning i kampen om førstepladsen i grundspillet. Selv med mange skader og U20-fravær lykkedes det med otte point i juledagene, og Blue Fox styrer durk mod en plads som topseedet i kvartfinalerne.