Uafgjort bronzekamp i Morten Greens tegn

rungsted mål - green
Rungsted Seier Capital – Esbjerg Energy 3-3 (0-0,1-1,2-2) Morten Greens sidste hjemmekamp var helt sikkert ikke som han selv havde ønsket sig; en bronzekamp mod de forsvarende danske mestre fra Esbjerg. Nuvel det var de kolde facts i en halvtom Bitcoin Arena denne smukke forårsaften. Rungsted lagde bedst fra land i kampens første minut.
 
Både Morten Green og Jake Hansen havde tilbud af den halvstore slags men Mathias Seldrup var på plads i Energy-buret. I selvsamme skift trak Jake Hansen kampens første udvisning for en holding på en af gæsternes spillere i offensiv zone.
 
Gæsterne spillede solidt powerplayspil og havde god puckomgang men det var ligesom lysten til at afslutte manglede. Colin Vock var dog på plads i slottet et par gange og den ene gang var det en løs puck lige foran Kevin Lindskoughan var tæt på at få raget i mål.
 
Den livlige start på kampen fortsatte og det var med hjemmeholdet som det mest toneangivende hold i fem mod fem. Esbjerg havde valgt en klar strategi om at ville ramme Rungsted på kontra og et par gange mangle gæsterne kun lige de sidste marginaler for at få gummiskiven i kassen.
 
I egen zone kæmpede vestjyderne lidt mere med intensiteten og det gav hjemmeholdet flere perioder med spil omkring Mathias Seldrup der diskede op med et par flotte parader. Hen i mod slutningen af første periode udvekslede de to hold udvisninger og derfor endte det med en omgang rod i først fem mod fire, fire mod fire, fire mod tre og så igen den anden vej.
 
Ingen af holdene formåede at snuppe initiativet og derfor var 0-0 en realitet efter de første tyve minutter. Rungsted fortsatte straks fra anden periodes start deres overtag i fem mod fem og kun Mathias Seldrup med en verdensklasse sideforflytning ved, hvordan han fik afværget Nikolaj Rosenthals afslutning. På trods af de manglende mål i kampen fortsatte det underholdnede spil.
 
Først Jake Hansen med en stor mulighed som røg forbi gæsterne mål og dernæst Alex Loiseau der genialt blev sat op Nichlas Andersen bagfra mål, men Lindskoug sad klar med gribehandsken. Chancen var så stor at Loiseau nåede at juble, dog ingen scoring.
 
Om muligt fik Esbjergs Adam Miller en endnu større chance kort efter da han og Colin Vock broderede sig igennem Rungsteds forsvar. Det hele endte med at Miller i to omgang brændte på helt tomt mål. Miller nærmest paralyseret efter sine misbrugte chancer. En absurd situation. Adam Miller fik dog revanche et par minutter efter.
 
Et koks i hjemmeholdets forsvar gav Miller alt den plads han kunne ønske sig foran Lindskoug der svigtede den teknisk begavede amerikaner ikke. 1-0 til gæsterne lidt over midtvejs i kampen. Knap var pucken givet op før Rungsted fik muligheden i overtal.
 
Det var dog Esbjergs Nick Crawford der stjal opmærksomheden først, da han kom alene igennem og blev stoppet ureglementeret. Straffeslag. Lindskoug steppede op for hjemmeholdet og reddet forsøget. Rungsted fortsatte i powerplay og så var der endelig bonus for værterne.
 
Aleksi Laakso tæskede et slagskud afsted mod Seldrup som blev halvklaret men han kunne ikke forhindre Mattias Persson i at sende returen i mål. 1-1 og stor jubel i Bitcoin Arena. Efter de to scoringer faldt der lidt ro på kampen og kun gæsternes Henrik Mærsk havde et reelt tilbud som dog blev misbrugt. 1-1 efter to medrivende perioder hvor begge hold bød ind med tvivlsomt forsvarsspil og sprudlende offensiv hockey og uundgåeligt er det selvfølgelig at fremhæve de to maskerede mænd i holdenes mål, Lindskoug og Seldrup.
 
De to mål der blev scoret i anden periode var kun startskuddet på en yderst underholdende afslutning på kampen. Tredje periode blev indledt med først et powerplay til Esbjerg, som der ikke kom det store ud, til gengæld var hjemmeholdet skarpere i samme disciplin minutterne efter, da de fik chancen.
 
Endnu engang var det Rungsteds finske es Laakso der skød pucken på mål, pucken ramt Mike Vernace på vej mod mål for herefter at ramme en rundforvirret Seldrup der fik slået pucken i en stor bue over sig selv og ind i mål. Rungsted havde vendt kampen via to powerplays, til 2-1.
 
Desværre for hjemmeholdet, skete der det som der er sket lidt for mange gange i sæsonen. Et mindre blackout indtraf og på et par minutter var stillingen vendt igen. Først var det Adam Miller som sendte pucken helt op i krogen via en Rungsted stav og kort efter var det så Tyler Flemming der tæt under mål var sidste mand på pucken og dermed 3-2 til esbjergenserne nærmest ud af ingenting.
 
Rungsted lagde sig dog ikke ned og med godt fire minutter igen af kampen kom udligningen igennem Nikolaj Rosenthal der udnyttede trafikken foran Seldrup til at luske et håndledsskud ind bag Seldrup der var prisgivet. 3-3. Nu var spørgsmålet så om begge mandskaber var tilfredse med et remis inden returmatchen i morgen?

 

 
Svaret var nej; Rungsted bragte den sidste energi og fik endda et powerplay med tre minutter igen. Rosenthal enddog meget fri i slottet men fik afsluttet over mål og så forsvandt den mulighed og istedet fik udeholdet trykket hjemmeholdet i bund uden dog ag få udbytte af det. Uafgjort virkede egentlig logisk nok ovenpå en kamp hvor begge mandskaber havde rigeligt med chancer til afgøre kampen til egen fordel, men ikke eksekverede.
 
Efter kampen var det tid for hjemmeholdet og dets fans til at hylde Morten Green, en flot ceremoni blev afholdt med interview, afskedvideo og autograf skrivning med hele Rungstedmandskabet blivende på isen under seancen. Mange mennesker blev i hallen, inklusiv de ca 50 medrejsende Esbjerg-fans der ikke holdt sig tilbage for at deltage i hyldesten. Ny match venter de to hold i morgen. Hvor en sejr i ordinær tid vil sende bronzemedaljerne til det vindende hold, en uafgjort vil betyde forlænget spilletid og evt straffeslag.