U20-VM: Tjekkiet får forstærkning fra NHL

Det tjekkiske U20-landshold bliver forstærket i jagten på succes ved det igangværende U20-VM i Finland. Boston Bruins har givet forwarden David Pastrnak lov til at deltage i turneringen.

19-årige Pastrnak har i denne sæson været plaget af skader, og han har derfor kun spillet ti NHL-kampe for Bruins. Her står han noteret for to mål og to assists, og nu håber den amerikanske klub, at det tjekkiske stortalent kan genfinde formen ved U20-VM.

Boston har derfor ladet David Pastrnak støde til den tjekkiske trup. Den tilslutter han sig mandag, og han kan derfor være i spil til Tjekkiets kamp mod naboerne fra Slovakiet. Det opgør spilles mandag eftermiddag.

David Pastrnak deltog også i U20-VM sidste år. Her lavede han syv point i fem kampe for Tjekkiet, og han vendte efterfølgende tilbage til Boston i storform, hvilket Bruins nød godt af i resten af sæsonen. NHL-klubben håber på et lignende scenarie i år.

– Vi tror, at han kommer tilbage til det niveau, han nåede sidste år. Det baserer vi på, hvad vi så sidste år, hvor han havde en god oplevelse i turneringen og fik masser af selvtillid. Han kom tilbage og gjorde en forskel på vores hold, siger Boston Bruins’ general manager Don Sweeney i en pressemeddelelse.

Det kan være en ganske stor julegave, Tjekkiet får fra Boston. Hvis David Pastrnak finder sit bedste spil frem, vil han være en af de allerstørste profiler ved årets U20-VM, hvor tjekkerne tabte den første kamp mod Rusland med 2-1 efter straffeslag.

– Jeg glæder mig til U20-VM, selvom omstillingen til den større isflade og juniorhockey ikke bliver nem. Men jeg vil hjælpe holdet så meget, jeg kan. Det er altid dejligt at bære landsholdets trøje. Jeg er glad for at spille mit tredje U20-VM. Det er en ære, siger David Pastrnak til hokej.cz.