U20-VM: Svensk stortalent vil spille sammen med storebror i NHL

Foto: Jan Korsgaard

17-årige Alexander Nylander har indtil videre gjort en fremragende figur ved årets U20-VM i Finland. Den svenske forward har lavet fem point i de første to kampe, og nu drømmer han om en fremtid i en helt bestemt NHL-klub.

Alexander Nylander håber nemlig, at Toronto Maple Leafs går på podiet og siger hans navn, når klubben til sommer skal vælge spillere i NHL-draften. Den canadiske storklub valgte i 2014 Alexander Nylanders storebror William Nylander som draftens ottende spiller, og Alexander hænger sig ikke nødvendigvis så meget i, om han bliver taget tidligere end hans storebror gjorde, når han selv kan draftes i 2016.

– Det ville selvfølgelig være fedt, men det er ikke noget, jeg tænker på. Jeg vil bare gerne draftes så højt som muligt, men hvis jeg bliver draftet af Williams hold, er det en drøm og meget sjovere end at blive draftet tidligere end ham. At blive draftet af Toronto er jo drømmen. Det er jo det, jeg vil, siger Alexander Nylander til hockeysverige.se.

William Nylander var udset til at være den helt store svenske profil ved årets U20-VM, men han blev skadet i åbningskampen mod Schweiz. Siden har lillebror Alexander taget over, og det øger naturligvis den 17-årige forwards draftchancer, hvis han formår at skinne igennem ved den store ungdomsturnering.

– Jeg håber på at gøre det så godt, jeg kan, så jeg kan vise, at jeg er god nok til at gå højt i draften. Det er det, jeg forsøger at vise. Senere vil jeg bevise, at jeg kan spille i NHL allerede næste år eller året efter det, siger Alexander Nylander.

Alexander Nylander spiller i denne sæson for Mississauga Steelheads i OHL. Her har han lavet 49 point i sæsonens første 33 kampe. William Nylander har i denne sæson spillet i AHL for Toronto Maple Leafs’ farmerklub Toronto Marlies. Han er topscorer i ligaen med 34 point i 27 kampe.

Danmark skal i dag forsøge at stå i vejen for Alexander Nylander, når holdet møder Sverige ved U20-VM. Kampen kan ses direkte på TV 2 Sport. Der er kampstart klokken 15.