U20-VM: Svensk stjerne færdig for turneringen

Sverige får ikke gavn af William Nylander i kampen om medaljer ved U20-VM. Den 19-årige forward, som pådrog sig en hjernerystelse i åbningskampen mod Schweiz, bliver ikke klar til at spille mere i turneringen.

Det svenske ishockeyforbund bekræfter søndag, at William Nylanders U20-VM er forbi, før det rigtigt begyndte. Forbundet skriver i en pressemeddelelse, at beslutningen er taget i samråd mellem den svenske landsholdslæge og lægerne i Nylanders NHL-klub, Toronto Maple Leafs.

William Nylander, som før U20-VM var topscorer i AHL, nåede at lave et enkelt mål for “Juniorkronorna” i kampen mod schweizerne, før han blev tacklet voldsomt af den schweiziske forward Chris Egli, som fik tre kampes karantæne for sin udåd.

Sverige møder mandag værtsnationen Finland i kampen om en finaleplads. Svenskerne må også undvære backen Adam Ollas Mattsson fra SHL-klubben Djurgården. Han er ligeledes færdig for turneringen, efter at han måtte forlade lørdagens kvartfinale mod Slovakiet med et brud i underkroppen.