U20-VM: Stor russisk lettelse

Lettelsen var enorm i den russiske lejr efter sejren over Danmark tidligere i dag ved Junior 20-VM. Selv på tv-billederne kunne man flere gange næsten mærke, hvordan panikken var ved at brede sig i den russiske boks.

Den jubel, der kom ud under russernes hjelme ved scoringerne til 2-2 og 3-3 kender man formentlig selv, hvis man har dyrket en eller anden form for sport, stået som storfavorit og alligevel har været på hælene. Så er forløsning næsten ikke ordet, snarere en panisk lettelse over at være med i kampen igen.

– Jeg har ingen ord, ingen forklaring på kampen i dag. Det var den mærkeligste kamp i min karriere. Danskerne burde ikke være i nærheden af chance mod os, men de gik på isen for at kæmpe og vi troede, at vi ville få det nemt mod dem. Havde vi spillet som i tredje periode i hele kampen, var vi ikke kommet i problemer, sagde målscoreren til 1-0, Yegor Korshkov, til det russiske medie, Rsport.ru, efter de 65 vanvittige minutter.

Det var anden gang, de to lande mødtes ved et Junior 20-VM, og som de fleste formentlig husker, så tabte Danmark i fjor blot med 2-3 mod Rusland efter straffeslag.

– Jeg er meget glad for, at vi har passeret kvartfinalerne. Heldigvis slap vi for straffeslag i aften, og jeg må sige, at Danmarks målmand stod en strålende kamp i tredje periode. Alle forsøgte, så godt de kunne, og det var flot, at vores kaptajn trådte frem og afgjorde kampen, sagde den russiske træner Valery Bragin efter kampen – også til Rsport.ru.

Til overrækkelsen af prisen som kampens bedste spiller trådte DIU-direktør Ulrik Larsen frem sammen med Igor Larionov, den legendariske russiske legende fra den berømte KLM-kæde (Krutov, Larionov, Makarov) og selv om russerne var ude i tovene, havde Larionov kun ros til den måde, Valery Bragin håndterede situationen på.

– Der var ikke panik, og vores hold spillede godt i tredje periode. Angrebene var lange og gode, og danskerne var nærmest metodisk belejret. Det var det, der førte til scoringerne, sagde Larionov.

Rusland møder USA i den kommende semifinale. Amerikanerne slog Tjekkiet med suveræne 7-0 i dagens sidste kvartfinale.