U20-VM: Recepten er at flytte pucken hurtigt

Foto: Jan Korsgaard

Nu gælder det for det danske U20-landshold. Efter 12 dages træningslejr og tre nederlag mod bomstærke modstandere møder Danmark i aften Schweiz i Helsinki. Træner Olaf Eller lægger ikke spor skjul på, at kampen er en ”finale” for de to hold i forhold til at nå den forjættede fjerdeplads og dermed en kvartfinale.

Hverken Schweiz eller Danmark kan nemlig forventes at få point mod de øvrige modstandere i puljen, Canada, Sverige og USA.

De tre store nationer er ubetinget stærkere end Schweiz og Danmark, og det fik vi allerede et bevis på i går, hvor Schweiz fik klø af Sverige.

Svenskerne vandt 8-3 i en kamp, hvor Schweiz ikke ydede nævneværdig modstand, men leverede en række stærkt omdiskuterede tacklinger, som kostede en – måske to – karantæner. En hård åbning for alpelandet.

– Vi har selvfølgelig analyseret Schweiz. Både i deres testkampe mod Slovakiet og Finland (som Schweiz begge vandt) og i deres kamp mod Sverige lørdag. De havde pucken langt mindre mod Sverige end i testkampene, men efter de tre kampe har vi et klart billede af, hvad vi kan forvente af dem, siger Olaf Eller til FACEOFF-online.dk.

– De spillede meget fysisk i første periode mod svenskerne, og gik hårdt på et par af de svenske nøglespillere. Om det var mere eller mindre bevidst, skal jeg ikke vurdere, men vi kommer stensikkert til at møde et hold, der er stærkt nordamerikansk inspireret. De kommer hårdt, siger Olaf Eller.

– For os gælder det om at flytte pucken hurtigt, skøjte godt og så skal vi selvfølgelig også sætte hver eneste tackling. Men vi skal gøre det med kontrol, slår træneren fast.

Olaf Eller har noteret sig, at der skal holdes et ekstra øje med den første schweiziske angrebskæde. Det er ingen hemmelighed, at kæden med Tino Kessler, Timo Meier og Pius Suter er topformationen hos dagens modstander.

– I træningskampene scorede den kæde syv af deres otte mål og var helt outstanding. Dem kigger vi ekstra på. Schweiz er i det hele taget et hold, der ligger lidt over vores niveau, men sådan var det også sidste år, og der formåede vi altså at slå dem. Så vi tror bestemt på chancen, siger den danske træner.